Ziua va avea 25 de ore. Când şi cum va fi posibil aşa ceva

 
Ziua va avea 25 de ore. Când şi cum va fi posibil aşa ceva 
Ziua va avea 25 de ore. Când şi cum va fi posibil aşa ceva 

Ziua are 24 de ore acum, însă pe viitor lucrurile s-ar putea schimba radical. Oamenii de știință spun că ziua se va mări cu o oră, ajungând la 25, pe măsură ce Luna se îndepărtează de planeta noastră.

 

 

În urmă cu 1,4 miliarde de ani, o zi pe Pământ avea 18 ore. Ziua a crescut la 24 de ore în miliarde de ani, asta pe măsură ce Luna era tot mai departe de Terra. Atunci Luna era mult mai aproape de planeta noastră. Satelitul natural al Pământului a început să se îndepărteze modificându-și axa de rotație, iar zilele vor fi tot mai lungi. 

„În timp ce Luna se îndepărtează, Pământul se comportă ca un patinator în mișcare de rotație, care încetinește în timp ce își întinde brațele. Una dintre ambițiile noastre a fost să folosim astrocronologia pentru a determina timpul chiar și în trecutul foarte îndepărtat, să construim scale de timp geologice foarte vechi. 

Vrem să putem studia pietre vechi de miliarde de ani într-un mod comparabil cu procesele de studiu geologic moderne”, a spus profesorul de geoștiință Stephen Meyers, de la Universitatea Wisconsin-Madison.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?