Viorica Dăncilă, discuţii la Guvern, cu primarii marilor oraşe

 
Vorica Dăncilă şi Liviu Dragnea
Vorica Dăncilă şi Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a avut discuţii în această dimineaţă cu primarii de muncipii. 

Întâlnirea are loc după ce joi, Guvernul a dat ordonanță de urgență, pentru ca edilii să poată folosi banii de la investiții, pentru plata salariilor. 

Un sfert din județe au cerut Guvernului bani în plus pentru plata salariilor la primării, după ce primarii au ridicat lefurile. Vicepremierul Paul Stănescu a confirmat, lunea trecută, după Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență care să le permită autorităților locale să folosească banii din excedentul bugetar pentru a acoperi cheltuieile salariale.

Paul Stănescu, care este și ministru al Dezvoltării regionale nu a vrut să recunoască că banii pentru investiții ar urma să fie folosiți pentru plata salariilor.

"Excedentul înseamnă o chestiune foarte sensibilă. Sunt proiecte multianuale, cofinanțări pentru proiecte europene, iar structura excedentului trebuie să fie foarte defalcată. S-a creat o chestiune pe care e greu să o explic aici, vrem să dăm o ordonanță de urgență, astfel încât din excedent să se plătească cheltuieli salariale, hotărâri judecătorești și arierate", a declarat Paul Stănescu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?