Un șofer de TIR din România, la un pas să fie deturnat de teroristul de la Berlin

 
Romanul, intalnire cu teroristul ISIS
Romanul, intalnire cu teroristul ISIS
Romanul, intalnire cu teroristul ISIS Imagini terifiante

Un șofer de tir din România, care lucrează în prezent în Spania, le-a povestit polițiștilor că a fost oprit de jihadistul Anis Amri cu scurt timp înainte ca acesta să deturneze un alt camion, condus de un polonez, cu care a declanșat masacrul de la Berlin.

Un șofer de tir din România, care lucrează în prezent în Spania, le-a povestit polițiștilor că a fost oprit de jihadistul Anis Amri cu scurt timp înainte ca acesta să deturneze un alt camion, condus de un polonez, cu care a declanșat masacrul de la Berlin.

Alexandru Gindea, de 37 de ani, a sunat la poliție după ce l-a recunoscut pe teroristul ISIS Anis Amri ca fiind bărbatul care l-a oprit pe o autostradă din Franța chiar în ziua atentatului de la Berlin, soldat cu 12 morți.

Potrivit românului, cu doar câteva ore înainte ca Anis Amri să intre cu camionul în târgul de Crăciun de la Berlin, teroristul l-a abordat pe șoferul de TIR din București ca să-l întrebe de direcția de mers.

Scena s-a petrecut la o benzinărie din apropierea orașului francez Lyon, potrivit The Mirror.

Alexandru, originar din București, dar rezident în orașul spaniol Girona, spune că întâlnirea cu teroristul s-a petrecut miercurea trecută la ora 10.45 pe o autostradă la 4 ore de Paris.

Românul se odihnea în camion în timp ce teroristul ISIS a venit la geamul său să-l întrebe de direcția de mers spre Berlin.

"Era îngrijit, bărbierit, îmbrăcat cu un pulover alb, de lână. Căuta autostrada care duce la Lyon, care era la vreo 40 de kilometri mai în faţă. M-am oferit să îi marchez locaţia pe mobil sau pe GPS, dar mi-a spus că nu are nici una, nici alta (...) Vorbea franceza cu accent greu, italienesc şi mi-a spus 'ciao'", a relatat românul pentru ziarul spaniol El Mundo.

La scurt timp, Alexandru a văzut pe internet două fotografii cu cel mai căutat om din Europa şi şi-a dat seama că bărbatul care i-a cerut indicaţii era autorul atacului din Germania. A sunat imediat la poliţia din Berlin. Românul spune că i-a fost greu să ia legătura cu autorităţile, pentru că fotografiile lui Anis Amri nu erau însoţite de niciun număr de telefon.

Apoi i-a venit în minte şoferul polonez de la care tunisianul a furat camionul şi pe care l-a ucis.

"Ar putea să mi se întâmple acelaşi lucru oricând. E la fel de uşor să înjunghii un şofer de tir obosit care s-a oprit la o benzinărie cum este să omori o muscă". - spune românul.

Tunisianul Anis Amri, de 24 de ani, a fost ucis în timpul unei confruntări cu poliţia din Milano, la trei zile după masacrul de la Berlin. Bărbatul a fost ucis după ce ar fi scos un pistol în timpul unui control rutier.
 
Atacul din târgul de Crăciun de la Berlin, revendicat de ISIS, a trimis o undă de șoc în Europa, iar mai multe țări și-au intensificat măsurile de securitate în perioada sărbătorilor.


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?