SURPRIZĂ URIAȘĂ din partea VREMII! METEO pe trei zile

Sunday, 05 October 2014, 18:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

BUCUREŞTI O dimineaţă rece şi în Bucureşti cu 4...5 grade, chiar 1 grad la periferia oraşului. Totuşi, aspectul zilei va fi însorit, iar norii se adună doar spre seară. Vântul nu va trece de moderat, iar temperatura maximă va fi de 18...19 grade. 

MUNTE La munte, va fi o zi frumoasă, dar rece mai ales acum dimineaţa, când pe văi şi în depresiuni izolat va fi ceaţă. La amiază în prezenţa soarelui generos şi blând de tomană, mercurul din termometre va urca până spre 12 grade la Predeal şi Păltiniş, 8 grade la Semenic, 13 grade la Stâna de Vale şi 7 grade sus pe Vârful Toaca. Din când în când vântul va sufla ceva mai tare. Seara, dar mai ales noaptea cerul se va înnora în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde ploile se vor extinde treptat.

REGIUNI În regiunile intracarpatice va fi o zi predominant frumoasă şi normală din punct de vedere termic. Dimineaţa pe văi şi în depresiuni, izolat, va fi ceaţă, dar mai apoi soarele generos ridică mercurul din termometre la amiază până la de 19 grade la Timişoara, 20 de grade la Oradea, 19 grade la Cluj Napoca, 18 grade la  Sibiu şi 17 grade la Braşov. Vântul va sufla ceva mai tare în sudul Banatului şi al Transilvaniei.

Ziua începe cu soare în partea sudică a ţării, dar până seara norii se înmulţesc şi va începe să plouă în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Noaptea ploile se vor extinde, iar cantităţile de apă  vor fi însemnate. Vântul nu va trece de moderat. Temperaturile comparabile cu cele de ieri, rămân uşor sub mediile perioadei: 17 grade la Craiova, 16 grade la Piteşti, 19 grade la Buzău şi Brăila şi 20 de grade la Giurgiu.

În Dobrogea vremea va fi în general frumoasă dar răcoroasă. Cerul variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat spre seară, dar ploile îşi vor face apariţia abia noaptea. Vântul va fi mai intens în zona litorală, cu viteze de 30...40 km/h. La amiază vor fi 18 grade atât  la Constanţa cât şi la  Tulcea.

Presiunea atmosferică la valori ridicate, conferă stabilitate vremii şi în zona Moldovei. Soarele din belşugşi vânt mai puternic doar în nordul regiunii. Temperatura creşte puţin mai mult decât ieri, astfel la amiază vor fi 18 grade  la Galaţi, 17 grade la Iaşi şi Bacău şi 15 grade la Piatra Neamţ şi Suceava.

 

VREMEA PE 2 ZILE

Marți, în sudul, estul şi centrul ţării, vremea va fi rece pentru aceată dată, temporar va ploua şi izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. La peste 1800 m, vor fi şi precipitaţii mixte. În vest şi nord-vest, printre nori se mai arată şi soarele, iar valorile termice vor fi în limite normale. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în Subcarpaţii Moldovei şi 20 de grade în Câmpia de Vest.

În capitală  vremea va fi rece, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. În aceste condiţii temperatura nu prea creşte în timpul zilei: 11 grade vor fi dimineaţa, iar maxima de cel mult 13...14 grade, cu 7...8 grade sub media climatologică.

Miercuri vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor şi se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în regiunile extracarpatice, astfel că va mai ploua slab pe arii restrânse în special în sudul ţării. Vântul va sufla slab până spre moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade la Craiova şi 21 de grade la Timişoara şi Oradea. Noaptea, în zonele joase se va forma ceaţă.

În capitală cerul va fi înnorat în prima parte a zilei, când este posibil să mai plouă slab, apoi se va lipezi parţial. Temperatura maximă, mai ridicată decât marţi  va fi de 17...18 grade. Vântul va sufla slab şi când şi când  moderat.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: PROGNOZA