Misterul din pădurea Baciu. Un loc bântuit unde se petrec fenomene paranormale

Thursday, 14 January 2016, 13:19 Sursă: REALITATEA.NET

Cel mai misterios loc din România, Pădurea Baciu din apropierea Clujului, a stârnit, de-a lungul timpului, curiozitatea, dar mai ales teama oamenilor. Mărturiile celor care au trecut pe acolo vorbesc despre fenomene absolut inexplicabile, o parte dintre ele fiind investigate şi analizate de oamenii de ştiinţă. Poveştile despre ciudăţeniile locului au ajuns şi în atenţia presei internaţionale.

Televiziunea britanică BBC a inclus Pădurea Baciu în topul celor mai bântuite 5 păduri din lume, alături de Pădurea Wychwood, din Anglia, Insula Păpuşilor, din Mexic, Pădurea Neagră, din Germania şi Pădurea Aokigahara, din Japonia.

„Pădurea Hoia-Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii oraşelor din apropiere susţin că pădurea - care are o poiană circulară în centru - este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Oricine supravieţuieşte, povesteşte despre stări de anxietate şi greaţă pe toată durata în care au stat acolo. Copacii, despre care se spune că erau odată drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi în noduri", scrie BBC.

Pădurea Hoia, cu o suprafaţă de 295 de hectare, este situată la vest de municipiul Cluj-Napoca, în apropiere de Muzeul Satului. Poveştile despre fenomene paranormale atrag în zonă practicanți de yoga, Wicca și amatori de paranormal.

În 1968, un clujean a fotografiat în Poiana Rotundă un OZN, fotografiile fiind printre puținele de acest gen autentice, după părerea specialiștilor.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE