Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Misterul de la Stonehenge: De ce a fost construit monumentul megalitic acum 4.500 de ani?

Monday, 24 March 2014, 12:48 Sursă: REALITATEA.NET

Megalitii gigantici de la Stonehenge au generat de-a lungul secolelor diverse teorii ale conspiratiei sau speculatii care sustineau ca acestia erau atribuiti extraterestrilor, scrie ziare.com, citând Live Science.

Insa, oamenii de stiinta au propus diverse teorii fundamentale cu privire la construirea monumentului neolitic. Va prezentam cele mai importante ipoteze ale cercetatorilor, legate de ridicarea structurii neobisnuite de la Stonehenge.

1. Teren de vanatoare sacru

Zona din jurul monumentului de la Stonehenge a fost un teren de vanatoare de-a lungul unei rute a migratiei vechilor bouri, cu mii de ani inainte de ridicarea primelor pietre, potrivit unor dovezi arheologice.

Un sit aflat la doar 1,6 kilometri distanta de Wiltshire contine dovezi ale ocupatiei umane din urma cu 3.000 de ani, incluzand si mii de oase de bour si unelte de silex.

2. Monument al unitatii?

Structura Stonehenge ar fi fost ridicata pentru a sarbatori pacea si unitatea, potrivit unor oameni de stiinta. In perioada construirii monumentului, intre anii 3.000 i.Hr. si 2.000 i.Hr., civilizatia din insula britanica a fost extrem de unita.

3. Calendar astronomic

Multi cred ca anticii au sarbatorit solstitiul de iarna la Stonehenge. Drumul din apropiere de Stonehenge este aliniat cu apusul Soarelui de la solstitiul de iarna, iar dovezile arheologice arata ca porcii au fost sacrificati in timpul lunilor decembrie si ianuarie.

4. Ridicat in urma unor iluzii auditive?

Una dintre ultimele teorii care se refera la sursa de inspiratie a celor care au ridicat monumentul este ca el a fost realizat in urma unor "iluzii auditive". Se crede ca pietrele au fost ridicate exact in locul de liniste pe care interferentele acustice le provocau.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE