Voiculescu şi Ţiriac îl susţin pe Octavian Bellu pentru şefia COSR

Monday, 28 April 2014, 13:51, Sursă: REALITATEA.NET

Jurnalul Național, publicație deținută de trustul Intact, îi face campanie pe față lui Octavian Bellu pentru șefia Comitetului Olimpic și Sportiv Român. La rândul său, Gazeta Sporturilor acreditează ideea unor presupuse presiuni politice ce s-ar face asupra Elisabetei Lipă pentru ca Alin Petrache să ajungă președinte. Acuzațiile sunt respinse însă ferm de Lipă. 

Adaugă părerea ta

Lupta pentru șefia COSR se ascute. Chiar și în presă. Jurnalul Național îi adresează un articol omagial lui Octavian Bellu, unul care l-ar face să pălească de invidie și pe Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact. Și anunță public că susține candidatura acestuia, într-un articol aflat în deschiderea ediției de print a Jurnalului Național.

"Cea mai importantă veste în sportul românesc a apărut la sfârşitul săptămânii trecute. După o îndelungată analiză, Octavian Bellu s-a hotărât să intre în cursa pentru preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Omul care din 1990 şi până în prezent, cu mici întreruperi cauzate de indiferenţa celor din jur, a fabricat în laboratorul miraculos de la Deva peste 300 de medalii olimpice, mondiale şi europene pentru gimnastica feminină din România vrea să se implice la cel mai înalt nivel", scrie Jurnalul Național, care își continuă apoi omagiul.

Surse din lumea sportului susțin că Bellu ar fi omul pe care ar miza și Ion Țiriac.

Gazeta Sporturilor, tot din trustul media al lui Dan Voiculescu, la rândul său, acuză presupuse presiuni politice asupra Elisabetei Lipă, posibilă candidată, care s-ar face în favoarea principalului contracandidat al lui Bellu, actualul vicepreședinte al COSR, Alin Petrache. Numai că Lipă respinge ferm acuzațiile din GSP.

"Domnul vice-prim-ministru Oprea nu m-a chemat la dumnealui să-mi spună 'Nu candida'. Nu există așa ceva. Nu am discutat, nici nu ne-am văzut, nu n-eam văzut față în față, nu am avut nicio discuție cu domnul vice-prim-ministru", a declarat Lipă pentru Realitatea TV.

Cel din urmă este favoritul președintelui-demisionar al Comitetului Olimpic, Octavian Morariu, iar motivele sunt cât se poate de clare. Morariu a pledat pentru susținerea lui Alin Petrache. "Trebuie să fie o persoană implicată în mișcarea olimpică, care cunoaște mișcarea olimpică foarte bine, care a avut responsabilități în cadrul sportului, un fost mare sportiv, care a ocupat funcții în lumea sportului, o persoană care stăpânește și două limbi de circulație internațională, trebuie o persoană cu adevărat reprezentativă. Din cele două nume pe care le-ați menționat, pentru că îl cunosc foarte bine și pentru că avem o relație sportivă foarte veche, Alin îndeplinește aceste criterii", a declarat Octavian Morariu.