Ilie Dobre, cunoscutul comentator radio, anunț șoc

Tuesday, 31 July 2018, 13:35, Sursă: REALITATEA.NET

Ilie Dobre (64 de ani), cunoscutul comentator radio, a anunțat că meciul FCSB - Dinamo 3-3 a fost ultimul său derby din carieră.

Adaugă părerea ta

Ilie Dobre se va pensiona la finalul lunii septembrie, după 35 de ani dedicați radioului.

"Am comentat aproape 1.700 de meciuri în direct de pe stadion, nu din studio sau mai știu eu de unde. Emisiunea «Fotbal minut cu minut» va rămâne în istorie, o emisiune cu 8 milioane de ascultători!", a spus Ilie Dobre, conform gsp.

Născut la Mitrofani, în județul Vâlcea, pe 24 septembrie 1953, Ilie Dobre provine dintr-o familie cu cinci copii, iar pentru a face rost de bani a trebuit să muncească la o fermă.

Marea pasiune, fotbalul, l-a făcut să meargă să-și încerce norocul la radioul public. A lucrat ca profesor de istorie la Liceul de Petrol din Videle, apoi s-a angajat la radio.

"Am făcut totul cu pasiune pentru Măria Sa radio-ascultătorul! Tot ce am făcut în viața asta a fost pentru cei care mă ascultau și pentru care trebuia să comentez perfect ca să-și imagineze ceea ce vedeam eu. Am trecut în viața asta prin multe obstacole, prin multe șicane, dar am reușit să le depășesc cu bine. Am transmis mereu cu patimă, am trăit meciul pentru că radioul a însemnat totul pentru mine. Acum mă retrag, trebuie să fac loc tinerei generații. Ies cu capul sus din scenă, dar nu aș mai rămâne chiar dacă aș fi dorit la Radio România Actualități. Nici pentru un miliard, sunt demn și renunț atunci când trebuie să o fac", a mai spus Ilie Dobre.

Ilie Dobre a fost inclus de World Record Academy în Cartea Recordurilor. Comentatorul este primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate.

În 2014 i-a fost acordat şi premiul "Omul Anului în Media", pentru promovarea sportului, a valorilor morale, a fair play-ului și a valorilor sociale în sport.

Pe lângă aceste distincții, Ilie Dobre a intrat în Cartea Recordurilor pentru transmisiunea directă la radio a unui gol fără respirație (35 secunde şi 6 zecimi) și pentru transmisiunea directă la radio a unui gol cu o singură respirație (1 minut şi 8 secunde).