Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Japonia a declarat stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus

Tuesday, 07 April 2020, 13:25 Sursă: realitatea.net

 

Decizia care va intra in vigoare de miercuri, 8 aprilie, a fost luată după ce a fost înregistrată creșterea rapidă a cazurilor de infectare cu COVID-19 în zonele urbane. 

„Am decis să declar stare de urgenţă deoarece am ajuns la un punct în care răspândirea infectărilor a devenit rapidă şi vastă în întreaga ţară şi riscă să aibă un impact grav asupra vieţilor oamenilor şi asupra economiei", a spus Abe.

Guvernul japonez a aprobat și un pachet de masuri economice de 990 de miliarde de dolari pentru a atenua impactul  epidemiei de coronavirus.

În cele șapte regiuni în care se va impune pentru început starea de urgență trăieste aproape jumătate din populația Japoniei.

„Dacă fiecare dintre noi reduce contactul cu alți oameni cu cel puțin 70%, ideal cu 80%, vom reuși sa avem un maxim de infectări în două săptămâni”, a declarat premierul Abe.

Starea de urgență va permite guvernatorilor regionali să ia măsuri de prevenţie mai ferme, de la îndemnul să stea în casă şi până la restricţionarea activităţii şcolilor şi a altor facilităţi, deşi nu există sancţiuni legale pentru nerespectarea lor.

Locuitorii din zona metropolitană Tokyo (prefecturile Tokyo, Chiba, Kanagawa şi Saitama), precum şi din Osaka, Hyogo şi Fukuoka vor fi nevoiţi să renunţe la ieşirile din casă care nu sunt esenţiale. Deplasările la cumpărături şi spital, precum şi naveta nu sunt vizate de restricţii.

Abe a mai spus că guvernul nu intenţionează să le ceară operatorilor de tren să îşi reducă serviciile.

În Japonia, numărul de infectări a trecut, marți, de 4.800, iar cel al deceselor a ajuns la 108, potrivit agenției de presă Kyodo, preluată de Agerpres. Potrivit worldmeters.info, numărul de infectări cu COVID-19 a depășit până marți dimineață 3.900 de cazuri iar bilanțul deceselor a ajuns la 92 de morți.

Alte articole din: SĂNĂTATE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE