Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus Rusia: Nou RECORD de infectări - peste 10.000 de cazuri noi în 24 de ore

Tuesday, 05 May 2020, 16:13 Sursă: realitatea.net, agerpres.ro

 

Potrivit statisticilor oficiale, 10.102 cazuri noi au fost înregistrate marţi, cu câteva sute mai puţin decât cele raportate în precedentele două zile, duminică și luni. Rusia a raportat până în prezent 155.370 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 1.451 de decese asociate maladiei COVID-19.

Prim-ministrul Mihail Mişustin a anunţat joi că a fost testat pozitiv cu COVID-19. "Se simte bine, în general", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al cabinetului său, Boris Beliakov, potrivit Agerpres.

Tratamentul administrat prim-ministrului rus se desfăşoară "aşa cum a fost prevăzut" într-un spital public, a mai spus Boris Beliakov, adăugând că Mihail Mişustin "conversează activ cu colegii lui la telefon".

Într-o perioadă în care multe ţări europene adoptă măsuri ce vizează ieşirea progresivă din izolare, Rusia se confruntă cu o progresie a pandemiei.

Rata de mortalitate rămâne însă scăzută în Rusia în raport cu cele înregistrate în ţări precum Italia, Spania şi Statele Unite. Autorităţile de la Moscova afirmă că acest fapt se datorează închiderii rapide a graniţelor, celor peste 4 milioane de teste efectuate şi unei monitorizări stricte a persoanelor infectate. Există însă şi anumite voci care au pus sub semnul întrebării validitatea statisticilor anunţate.

Potrivit unei numărători realizate de AFP, Rusia se clasează pe locul al 18-lea în topul ţărilor cu cele mai multe decese cauzate de noul coronavirus şi pe locul al şaptelea în clasamentul numărului de cazuri detectate.

Cu toate acestea, Rusia se pregăteşte să ridice progresiv, începând din 12 mai, măsurile ce vizează izolarea populaţiei la domiciliu. 

Alte articole din: SĂNĂTATE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE