Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății, mesaj URGENT pentru toate țările

Monday, 16 March 2020, 20:00 Sursă: realitatea.net

 

"Nimeni nu se poate lupta cu un incendiu cu ochii legați", a declarat luni Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a subliniat că este indispensabil ca țările să "testeze, testeze, testeze. Trebuie testat fiecare caz suspect".

Statele nu fac suficient pentru a identifica şi testa fiecare caz potenţial de COVID-19 şi au tendinţa de a se axa pe măsurile de distanţare socială pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a criticat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Există acum "mai multe cazuri de decese în restul lumii decât în China", a adăugat șeful organizației, într-o conferință de presă.

Avem un mesaj simplu pentru toate ţările: testaţi, testaţi, testaţi!”, a spus el în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.În timp ce s-a recurs la o escaladare rapidă a unor măsuri precum închideri de şcoli sau anulări de evenimente, eforturile sunt insuficiente în privinţa testării, izolării cazurilor noi şi identificării contactelor celor bolnavi, acestea din urmă fiind \"\"coloana vertebrală a răspunsului faţă de COVID-19\"\", consideră Ghebreyesus.

Statele nu vor fi capabile să combată pandemia dacă nu ştiu cine este infectat şi cine nu este, a argumentat el. \"\"Nu poţi stinge un incendiu dacă eşti legat la ochi\"\", a adăugat Ghebreyesus.

În lipsa testării, cazurile nu pot fi izolate şi lanţul infectărilor nu poate fi rupt, a mai explicat directorul OMS.

Strategia de îngrădire a bolii, prin identificarea persoanelor infectate şi izolarea lor rapidă, rămâne cea mai bună abordare, aceasta dovedindu-şi eficacitatea în China, Coreea de Sud şi Singapore, insistă Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În schimb, el a lăudat spiritul de solidaritate şi faptul că guvernele au alocat finanţări suplimentare pentru combaterea pandemiei. \"\"Nu este doar finanţarea, ci şi spiritul uman pe care-l vedem, acesta combate virusul şi este mai puternic (...) Am fost foarte încurajat în ultima săptămână de nivelul puternic de solidaritate pe care-l văd\"\", a conchis directorul OMS.Alte articole din: SĂNĂTATE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE