Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vicepreședinte PDL: Autostrada Sibiu-Pitești este simbolul neputinței guvernului Ponta

Friday, 02 May 2014, 12:46 Sursă: REALITATEA.NET

"În aceeași zi în care CNADNR lansează în licitație studii de fezabilitate pentru 10 trasee de autostradă, între care nu se regăsește însă și autostrada Sibiu-Pitești, ministrul Șova ne anunță triumfalist că în 2017 vor fi gata tronsoanele din cele două capete ale autostrăzii Sibiu-Pitești, iar în 2019 va fi finalizată integral. Cum am putea să îl mai credem pe ministrul Șova, mai ales că ne amenința încă de la audierile din luna martie că va fi scos la licitație studiul de fezabilitate pentru Sibiu-Pitești, dar anunțul nu a fost nici până acum publicat?", a declarat vicepreședintele PDL.

Potrivit acestuia, nici în memorandumul aprobat de Guvern în ceea ce privește construcția autostrăzilor din fonduri europene autostrada Sibiu-Pitești nu se regăsește integral că beneficiar al banilor alocați pentru perioada 2014-2020.

"Este evident că premierul Ponta și ministrul Șova încearcă să ascundă faptul că nu au de gând să construiască integral această autostradă, preferând să direcționeze fondurile europene către autostrăzile care trec prin curtea baronilor PSD și către studii de fezabilitate care vor expira în doi ani", a susținut Nazare.

Ministrul Dan Șova a declarat joi, la Alba Iulia, că speră să înceapă în noiembrie-decembrie licitațiile de lucrări pentru cele zece tronsoane de autostradă, în lungime totală de 995 kilometri, pentru care Ministerul Transporturilor a anunțat că a publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) anunțurile de participare în vederea realizării studiilor de fezabilitate. Dan Șova a menționat că termenul de depunere a ofertelor privind realizarea studiilor de fezabilitate pentru cele zece tronsoane este de 43 de zile.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ