Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vanghelie: Candidatura mea poate fi oprită doar daca mă împuşcă cineva în cap! Ce face DNA?

Friday, 06 May 2016, 14:02 Sursă: REALITATEA.NET

”Sunt percheziţii la sediul de partid. Vor, înţeleg, să ridice semnăturile, dar ale mele sunt în regulă. Fiecare candidat şi-a adus semnăturile. Nu cred că sunt probleme cu semnăturile. Au fost verificate de Biroul Electoral. E o chestie de tensiune. (...) Nu-mi dau seama, juridic, ce mai poate face DNA, pentru că candidatura mea nu mai poate fi oprită, decât dacă mă împuşcă cineva în cap. Am câştigat în instanţă definitiv şi irevocabil. Asta poate fi o măsură de verificare, dar nu-mi pot da seama cum poate fi o măsura de verificare asupra lui Marian Vanghelie singur din România. Nu ştiu calităţile”, a declarat Vanghelie, pentru News.ro.

Edilul suspendat al Sectorului 5 a spus că până la ora transmiterii acestei ştiri nu a fost citat la DNA şi că va merge la sediul partidului, acolo de unde procurorii ridică documente.

”Consider că e o formă de intimidare asupra mea, dar ce să fac? Cum pot să mă bat eu cu această instituţie singur? Ce pot să fac? Dacă s-au parcurs toate etapele juridice, la Biroul Electoral s-a făcut verificarea, am fost contestat, ne-am judecat la sector, la tribunal, la instanţă şi am câştigat. Cred că o hotărâre definitivă de instanţă nu mai poate să spună nimeni nimic. Cred că ar trebui să facă verificări la toţi candidaţii. Mi se pare că e formă de intimidare periculoasă, sub formă de dictatură. După ce am parcurs toate etapele juridice, Marian Vanghelie este verificat mai amănunţit, la sediu printr-o formă de intimidare?”, a mai spus el. Vanghelie susţine că procurorii vor ridica şi cele 20.000 de semnături adunate pentru el pentru a candida independent la Primăria Sectorului 5.

”La persoana mea vă garantez 100% că toate semnăturile sunt fără nicio problemă. Dacă vor, îi chem pe toţi 9000, 10.000. Eu aveam nevoie de 2.700 de semnături. Nu depuneam 10.000 de semnături false. Nu sunt copil. Şi mai ridică şi cele 20.000 de semntături pe care le-am adunat ca să candidez independent”, a spus Vanghelie.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ