Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Valeriu Zgonea: Parlamentarii UNPR care au trecut la PSD erau membri PP-DD, până recent

Thursday, 10 March 2016, 12:57 Sursă: REALITATEA.NET

"O relaţie foarte bună am avut cu membri PSD care aparţineau UNPR. Nu am nimic ce să le reproşez. Dialogul cu domnul Ion Răducanu (lider al deputaţilor UNPR - n.r.) este unul constant ca şi cel cu ceilalţi lideri ai partidelor politice. Am luat act de decizia desfiinţării grupului PPDD, o parte dintre ei s-au transferat la UNPR, pe bună dreptate, în urma fuziunii prin absorbţie acceptată de către justiţie anul trecut. Am văzut săptămâna trecută că o parte dintre ei au decis să vină în PSD. Nu pot decât să spun că fiecare dintre ei are o decizie personală în această chestiune, pe care o semnează şi informează plenul. Eu am luat act. Mă bucur că au venit alături de PSD", a răspuns preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, întrebat care este relaţia dintre PSD şi UNPR, în contexul în care mai mulţi parlamentari UNPR au trecut la PSD.Parteneriatul PSD-UNPR continuă atât la centru, cât şi în judeţe, a susţinut Valeriu Zgonea, afirmând că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele interimar la UNPR, Neculai Onţanu, "vor găsi o soluţie".

Întrebat dacă protocolul PSD-UNPR ar putea suferi modificări, preşedintele executiv al PSD a afirmat că "orice lucru se schimbă în viaţă", precizând că "nu există nicio dorinţă de ambele părţi de a schimba protocolul pentru moment''.

"Este o dorinţă exprimată de câţiva parlamentari care până mai ieri nu erau la UNPR, erau la PPDD. Nu sunt în măsură să comentez semnătura fiecăruia pe o decizie de transfer. Este voinţa proprie a fiecărui parlamentar, protejată de Constituţie", a concluzionat Zgonea. Preşedintele interimar al UNPR Neculai Onţanu şi şeful campaniei UNPR,Valeriu Steriu, au avut miercuri o întâlnire cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi şeful de campanie al PSD, Marian Neacşu, pentru a discuta despre "termenii colaborării dintre cele două partide la alegerile locale".


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ