UNPR se pronunță astăzi în privința debarcării lui Tăriceanu. Steriu: Sunt multe derapaje evidente!

Wednesday, 30 March 2016, 11:15, Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, la RFI, că formațiunea pe care o conduce va decide, până la sfârșitul zilei, dacă va sprijini sau nu demersul liberalilor pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului. În acest context, Steriu a precizat că sunt "foarte multe voci nemulţumite de comportamentul lui Tăriceanu din ultima perioadă".

"Este o decizie pe care o vom analiza, o vom lua astăzi, în şedinţa pe care o vom avea la grupul senatorial UNPR. Vom face în primul rând o analiză a activităţii, dacă au fost elemente pozitive, elemente negative în ultimul an, vom analiza modul în care domnul Tăriceanu a pornit acest mandat când practic era o altă configuraţie a Parlamentului, la vremea respectivă UNPR-ul nu era constituit ca şi grup, acest lucru s-a întâmplat din februarie acest an şi probabil că la sfârşitul zilei vom avea o decizie. Cu toate acestea, putem spune că numărul nostru de senatori, 21, nu este suficient pentru a asigura o majoritate, pentru a finaliza un astfel de demers. Deci este doar aş putea spune o cifră care ar putea participa, dar nu şi consolida o astfel de majoritate. De asemenea, cred că cel mai important lucru este de a pleca pe o decizie clară de la bun început, nu doar o consolidare", a declarat Valeriu Steriu.

Potrivit acestuia, "sunt foarte multe voci care sunt nemulţumite şi de comportamentul din ultima perioadă" al președintelui Senatului.

"Cu toate acestea, e o decizie politică, e o decizie de vot în bloc, nu putem spune că o parte dintre senatori vor vota într-un fel şi altă parte dintre senatori va lua o altă direcţie. Ne vom consulta şi cu partenerii noştri existenţi astăzi în protocol, avem o alianţă de centru-stânga şi vom discuta cu cei din PSD. Cu siguranţă, dacă şi dânşii se vor ralia acestui demers, se configurează şi majoritatea despre care vorbeam mai devreme", a adăugat președintele UNPR.

Întrebat ce anume îi reproşează UNPR lui Călin Popescu Tăriceanu, Valeriu Steriu a răspuns: "Sunt destul de multe derapaje evidente în ultima perioadă şi în cele legate de felul în care al doilea om în stat ar trebui să fie raportat faţă de ceea ce înseamnă justiţie, Ministerul Justiţiei şi alte elemente".

Se caută schimbarea lui Tăriceanu. PNL a început să strângă semnături

 
 
 
 

PNL anunța, marți, prin vocea copreședintei partidului, Alina Gorghiu, că va începe să strângă semnături pentru schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la șefia Senatului, potrivit Realitatea TV.

"Dat fiind faptul că președintele Senatului nu îndeplinește standardele pe care un președinte ar trebuie să le îndeplinească, care nu știe decât să vină public cu mesaje populiste și, în general, cu jigniri, credem că singura variantă decentă pentru Parlament este schimbarea actualului președinte al Senatului. Vom vedea câte semnături vom obține. Nu am vrut să vă ascund. Este o intenție asumată să mergem până la capăt", a declarat Alina Gorghiu.