Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un senator liberal îi cere lui Iohannis să împiedice adoptarea taxei pe lăcomie

Tuesday, 18 December 2018, 21:31 Sursă: REALITATEA.NET

"Apel către Preşedinte! Domnule Preşedinte, în această seară Eugen Teodorovici a prezentat un proiect de ordonanţă care, dacă este aprobată, are efecte la fel de toxice pentru economie că cea pe care o pregătesc pentru aministie şi graţiere. În cazul acestei ordonanţe este vorba de o certitudine, nu este nevoie să fie convins un ministru sau altul. De aceea vă rog să împiedicaţi adoptarea acestei ordonanţe în viitoarea şedinţa de guvern la care probabil veţi participa. Măsurile anunţate de Eugen Teodorovici conţin o serie de încălcări ale principiilor economiei de piaţă şi a tratatului de aderare la UE. Cu siguranţă adoptarea acestei ordonanţe va crea probleme României şi cred că este datoria noastră, a tuturor, să o oprim", a scris Florin Cîţu, marţi seară pe Facebook.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat că o măsură de suprataxare a companiilor din energie, comunicaţii, bănci şi comerţ se va întoarce împotriva românilor, iar guvernul Dragnea - Dăncilă au o "foame de bani la bugetul statului".

"Foame de bani la bugetul statului şi lăcomia guvernului Dragnea – Dăncilă pentru venituri din taxele şi impozitele plătite de companii le-au întunecat raţiunea şi distrug cele mai importante sectoare din economia românească. Suprataxarea sălbatică a companiilor din energie, comunicaţii, bănci şi comerţ se va întoarce împotriva românilor care susţin prin munca lor cinstită funcţionarea statului. Intervenţia brutală a guvernului de zapcii în piaţa liberă va alunga investitorii privaţi şi va înăbuşi creditarea economiei cu efecte dezastruoase pentru toţi românii", a afirmat Ionel Dancă, într-un comunicat de presă.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ