Udrea: Guvernul Ponta pierde bani europeni

Friday, 19 September 2014, 18:06 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul PMP, candidatul la Președinție al partidului, Elena Udrea, a criticat, vineri, actualul guvern, că "pierde banii europeni" și că nu este în stare să facă nimic concret în afară de pomeni electorale, de măriri de taxe și impozite pentru a avea bani de campanii electorale în acest an și de promisiuni fără acoperire, precum micșorarea CAS.

Adaugă părerea ta

Aflată la Iași pentru a lua parte la inaugurarea unui Centrul de Informare Turistică și a unei săli de sport din comuna Miroslava, obiective demarate în timpul mandatului ei de ministru, Elena Udrea a subliniat că este nevoie de o preocupare a guvernului pentru a susține investițiile.

"Din păcate, actualul guvern pierde bani europeni. Într-un singur an, 2015, ar trebui să mai absorbim încă 12 miliarde de euro, ceea ce arată că guvernul Ponta este incapabil să aducă bani europeni, să sprijine pe cei care pot crea locuri de muncă, să genereze locuri de muncă folosind fonduri europene care ar putea fi cel mai ușor de utilizat pentru a satisface o nevoie atât de mare. Unul din patru români nu are loc de muncă. Cu toate acestea, actualul guvern, în afară de pomeni electorale, de măriri de taxe și impozite pentru a avea bani de campanii electorale în acest an, de promisiuni fără acoperire precum micșorarea CAS, nu este în stare să facă nimic concret. Mult mai ușor ar fi dacă ar fi capabili să aducă fonduri europene pe care România le avea la dispoziție până în 2014 și pe care le poate folosi până în 2015, și dacă ar fi în stare să înceapă execuția noului buget european alocat României", a afirmat președintele PMP, citat de AGERPRES.

Udrea a reamintit că în mandatul ei de ministru a avut cea mai bună absorbție de fonduri ce vizau dezvoltarea regională.

"Cu toate acestea, doar 7 din cele 19 miliarde euro au reușit să ajungă în România, pentru că ritmul început de guvernarea din care am făcut parte a fost încetinit. Un guvern dezastruos, cu o guvernare fără niciun fel de rezultat pentru societate, pentru economie, cu un prim-ministru aflat în campanie electorală, care găsește în fiecare zi încă o inițiativă să ia voturi de la electorat prin acțiunile pe care le face", a mai declarat Elena Udrea.