Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Traian Băsescu trage concluzii sumbre după căderea Guvernului: ”La noi ca la nimeni! Mai rău nu se poate!”

Thursday, 06 February 2020, 10:02 Sursă: Realitatea.NET

”La noi ca la nimeni!
România trece în ultimii ani printr-o experință unică. Cei care instalează guverne sunt tot cei care dau jos guvernele României ca şi cum căderea guvernelor ar fi un soi de vitamină pe care o înghite economia pentru a creşte.
Nu există nici o țară în lumea asta căreia să-i facă bine instabilitatea guvernamentală, mai ales când este generată de ambiţii şi interese personale sau cel mult de interese de partid, dar nu de interesul naţional.
Suntem într-o țară în care guvernul este căzut, justiția este în grevă nedeclarată, iar parlamentul are majorități cu geometrie variabilă în funcție de „tain”. Nu știe nimeni care e de fapt majoritatea.
În momentul de față toate cele trei puteri ale statului sunt în stare de nefuncționare. Rar poți să vezi o asemenea degringoladă în funcționarea unui stat, mai ales că lipseşte pârghia constituţională a chemării poporului la urne pentru resetarea ierarhiilor politice din Parlament.
În plus, urmare a victoriei „la scor” de astăzi din Parlament, socialiştii au primit o nesperată gură de oxigen şi teoretic au redevenit eligibili pentru conducerea unei majorităţi.
Mai rău nu se poate!”, aceasta este opinia lui Traian Băsescu.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ