Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Traian Băsescu, la Realitatea PLUS: ”Îmi pare rău de doamna Pintea! Îmi pare rău că unei femei bolnave i se dă arest la Beciul Domnesc”

Sunday, 01 March 2020, 22:18 Sursă: Realitatea.NET

Întrebat despre care criză ar vrea să vorbească întâi, Traian Băsescu a spus: Cred că cea mai grea prin semnificații, care se prefigurează, este criza migrației. Dar pentru români, cea mai actuală criză poate fi cea a coronavirusului”.

Europarlamentarul a vorbit și despre felul cum s-a procedat în luarea măsurilor pentru prevenirea coronavirusului.

”Primul român s-a vindecat ca prin miracol, că a luat doar antinevralgice. S-a vindecat în trei zile fără tratament. A fost adus cu mare tam-tam la București, cu Arafat, cu spectacolul. Spectacolul va fi când vom fi convinși că avem măsuri să prevenim o epidemie de coronavirus. E o lipsă de curaj în aplicarea măsurilor specifice unei situații de carantină. Cum poți să spui că i-ai lăsat în carantină acasă? Trebuie pregătite spații cu capacități mari de cazare și oamenii să fie puși acolo pe perioada de incubație. Dacă îi pui la domiciliu și îi lași să meargă cu rândul la piață, lucrurile sunt ca și nerezolvate”, a comentat fostul președinte.

Referitor la criticile Ambasadei Italiei față de măsurile drastice luate de țara noastră, Băsescu a declarat: ”Ambasadorul Italiei, să mă scuze, n-are minte. Pierderile economice sunt infinit mai mari decât pierderile pe care le ai impunând o situație de carantină. Pentru că dacă ai ajuns într-o epidemie, ai morți, ai cheltuieli cu zecile de mii de oameni care trebuie tratați și nu ai producție pentru că se închid fabrici, instituții, școli pentru a preveni răspândirea bolii. argumentul economic aici nu funcționează. Domnul ambasador ori a primit instucțiuni de la oameni neinstruiți ori a avut o reacție nefericită”.

Prefigurează o epidemie la noi

”Eu sper ca România să nu ajungă la o epidemie, dar discutăm peste două-trei luni despre situația coronavirusului. Cred că va evolua la un moment dat foarte rapid pentru că s-au ratat măsurile inițiale.

Deocamdată, noi nu avem un focar, avem o întâmplare. Avem trei cazuri în toată țara”.

Despre propunerea lui Tăriceanu de a se amâna alegerile locale, Băsescu spune că șeful ALDE nu știe Constituția.

”Tăriceanu a îmbătrânit în politică, ca și mine, dar, spre deosebire de mine, el nu a învățat Constituția. Alegerile locale nu pot fi amânate. Rămâne cum am spus, Tăriceanu nu a învățat Constituția, mai trebuie să mai stea vreo 30 de ani în politică, el nu o citește, o ia după ureche. Trebuie să îi spunem și domnului Tăriceanu că se merge cu urna acolo unde sunt suspecți de coronavirus, nu merg ei la secție”, a opinat Traian Băsescu.

Sorina Pintea, la ”Beciul Domnesc”

”Mie mi-a plăcut comportamentul ei ca ministru, chiar dacă mai avea unele intervenții tetrale. Nu o văd în stare. Mi se pare dubios că există un denunțător. Am văzut atâtea denunțuri în timpul doamnei Kovesi, atâția care spuneau o poveste și nu un adevăr.

Că am eu o impresie bună despre doamna Pintea este una, că am eu o neîncredere când aud de denunțători din ăștia apăruți peste noapte este alta, dar nu poți să negi ce au făcut procurorii. Sincer, cred că a trecut epoca înscenărilor. Îmi pare rău de doamna Pintea, chiar dacă e pesedistă. Și mai ales îmi pare rău că unei femei care era și așa bolnavă i se dă arest la Beciul Domnesc. Putea să i se dea arest la domiciliu cu supraveghere, că nu o văd a fi un pericol public sau încercând să modifice probe.

Românii văd foarte urât acest caz, mai ales că doamna Pintea a lansat și o campanie legată de eradicarea corupției din sistemul sanitar”.

Cât o să mai țină Guvernul

”Dacă vor alegeri anticipate, vor respinge guvernul, dacă nu vor, soluția este să le voteze guvernul. Eu aș fi cinic, aș vota guvernul. Liberalii nu vor vota guvernul pentru că ei vor anticipate.

Eu am plecat de la bun început cu ideea că șansele de anticiăpate sunt 10%. Îmi mențin ideea. Sunt 460 de parlamentari cu drept de pensie și vor pierde acest drept dacă li se întrerupe mandatul. Pierd pensiile, cum îi vedeți scurtându-și mandatul? Nu cred că vor reusi să realizeze anticipatele în condițiile astea.

A, dacă se instalează mâine guvernul Chiț, Cîț... Cîțu și dă o ordonanță de urgență că se scurtează mandatul pentrru anticipate, poate vor reuși să întrunească cvorum, dar eu cred că nu se va vota Guvernul Cîțu.

Chestionat ce măsuri ia pentru a se feri de coronavirus, în condițiile în care indienii au hotărât ca precauții să nu se mai pupe pe obraz, francezii să nu mai dea mâna, Traian Băsescu a conchis: ”Eu oricum nu mă pupam cu bărbații, iar mâna nu e greu să n-o dau. Nu mă simt în pericol de a fi contaminat”.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-02 19:02:57
Costel

Ciocul mic țigane. PNL încă nu este cel mai tare partid din parlament.

Alte articole din: POLITICĂ