Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lazăr și Toader, război în instanță

Wednesday, 12 December 2018, 08:31 Sursă: REALITATEA.NET

Şedinţa de judecată începe la nouă dimineaţa. Lazăr a depus sesizarea acum mai bine de o lună, nemulţumit că Toader a cerut revocarea sa în urma unei evaluări politice şi i-a încălcat dreptul la apărare. Decizia instanţei este foarte importantă pentru Klaus Iohannis, care va avea ultimul cuvânt de spus în procedura revocării procurorului general. 

avocații procurorului general au recurs la o stratagemă inedită, pentru a prelungi procesul: cer instanței să sesizeze CCR dacă Lazăr poate fi citat în calitate de persoană fizică sau de procuror general! Judecătorul urmează să decidă dacă sesizeaza Curtea, procesul fiind, la ora transmiterii acestei știri, în plină desfășurare.

Initial, Augustin Lazar a introdus actiunea la Curtea de Apel Alba Iulia, avand in vedere ca acolo isi are domiciliul, insa magistratii au considerat că raportul de evaluare intocmit de Tudorel Toader vizează activitatea procurorului general, reprezentant PÎCCJ, nu a unei persoane fizice.

„Cercetând cererea reclamantului în acest context, Curtea reține că, disputa dintre părți vizează calitatea în care dl. procuror Lazăr Augustin a sesizat instanța de contencios administrativ”, explică judecatorul de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Procedura de revocare a procurorului generaa fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în octombrie, insa Augustin Lazar a contestat raportul de evaluare in instanta.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ