Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu: Discursul lui Vosganian a fost unul rațional, nu emoțional, un discurs sobru

Thursday, 12 February 2015, 16:47 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu cred că Parlamentul în ultima vreme nu a arătat toleranță față de cei care au fost acuzați de fapte de corupție. În situația de care vorbim astăzi, în ceea ce-l privește pe senatorul Vosganian, urmărirea penală nu era cerută pentru fapte de corupție", a declarat Tăriceanu, joi, la Senat, întrebat fiind dacă Raportul MCV ar putea fi afectat de votul Senatului în cazul Vosganian.

Totodată, Tăriceanu a declarat că, în opinia sa, senatorii au acordat un vot de respingere solicitării privind începerea urmăririi penale, împotriva fostului ministru Varujan Vosganian, și datorită faptului că Senatul se pronunțase anterior pe aceeași speță.

"În legătură cu votul de astăzi, probabil că ați observat o diferență nu foarte mare între votul dat domnului senator Ariton și votul dat domnului Vosganian. Sunt niște voturi care au trecut dintr-o parte în alta, ca să spun așa, în termeni tehnici. Acest lucru eu îl traduc într-o schimbare de atitudine a unor senatori din partea PNL. Cu alte cuvinte, dacă vreți să găsiți răspunsul la acest rezultat, vă sfătuiesc să cercetați în acea zonă. (...) Cred că a contat și faptul că în cazul domnului Vosganian Senatul s-a mai pronunțat o dată pe aceeași speță și sunt oameni care au arătat, probabil, o anumită consecvență cu pozițiile exprimate atunci", a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă votul senatorilor a fost unul emoțional, ca urmare a pledoariei pe care Varujan Vosganian a susținut-o în fața lor, Tăriceanu a replicat:

"Discursul lui Vosganian mi s-a părut unul rațional, nu emoțional, un discurs sobru".

Referitor la faptul că în coaliția de guvernare s-a hotărât ca grupurile parlamentare ale majorității să voteze cererile de ridicare a imunității primite din partea Justiției cu privire la membri ai Parlamentului, președintele Senatului a precizat că parlamentarii "își exprimă votul așa cum consideră".

Mai multe pe Agerpres.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ