Sondaj: Premierul Dacian Cioloș este dorit la șefia PNL

Wednesday, 09 December 2015, 16:41 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Dacian Cioloş este dorit în fruntea PNL. O arată cel mai recent sondaj realizat de Agenţia de Rating Politic. De altfel, liberalii conduc în topul preferinţelor alegătorilor, cu un procent peste Partidul Social Democrat. Din sondaj mai reiese că românii şi-ar dori partide noi şi că au încredere în reformarea celor deja existente.

Potrivit sondajului realizat de Agenţia de Rating Politic, Dacian Cioloş se bucură de încrederea românilor.

La nivelul întregii populaţii, 41% consideră că actualul prim-ministru ar fi o soluţie bună pentru a prelua conducerea PNL. Procentul creşte atunci când vorbim despre răspunsurile date de votanţii PNL. 55% dintre liberali l-ar vrea pe Dacian Cioloş preşedinte al partidului.

De partea cealaltă, Vasile Dîncu nu a reuşit să îi convingă pe social-democraţi şi nici pe votanţii acestora.

Din totalul populaţiei, doar 29 de procente consideră că vicepremierul ar fi potrivit pentru şefia PSD. Cât despre votanţii PSD, doar 33% l-ar dori pe Vasile Dîncu preşedinte la partid.

35% dintre respondenţi spun că ar vota PNL, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare. La un procent distanţă se clasează Partidul Social Democrat. Podiumul este completat de Mişcarea Populară a lui Traian Băsescu, cu 7,5% din preferinţe. Potrivit sondajului, UDMR s-ar clasa sub pragul electoral de 5%. Două dintre cele mai noi partide, cele fondate de Monica Macovei şi Mircea Geoană, ar obţine, fiecare, 1,5% din voturi.

Cu toate acestea, 51% dintre români şi-ar dori să mai apară şi alte partide. 44 de procente consideră că ţara noastră nu mai are nevoie şi de alte formaţiuni politice.

Românii s-au mai arătat încrezători în reforma partidelor actuale. Peste 60% au răspuns afirmativ la această întrebare.

70% dintre participanţii la sondaj sunt de părere că actualele formaţiuni politice reprezintă mai degrabă interesele liderilor de partid. Doar 6 procente spun că acestea reprezintă interesele alegătorilor, iar 19%, că interesele sunt împărţite echilibrat între populaţie şi liderii de partid.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 - 6 decembrie, pe un eşantion de 950 de persoane adulte. Marja de eroare este de plus/minus 3,2%, la un nivel de încredere de 95%.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri