Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Sibiul are un nou subprefect

Tuesday, 27 May 2014, 15:40 Sursă: Mediafax

Ceremonia de instalare în funcţia de subprefect a lui Lucian Radu, fost inspector şef adjunct al ITM Sibiu, la care au participat toţi şefii de deconcentrate din Sibiu, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, dar şi reprezentanţi ai mediului academic şi cultural din oraş, a fost condusă de prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul a citit Hotărârea de Guven din 20 mai prin care a fost numit în funcţia subprefect Lucian Radu şi i-a urat succes acestuia.

"În Prefectură trebuie să existe o echipă puternică, sudată, care să ducă la îndeplinire programul de guvernare”, a declarat Ovidiu Sitterli.

În 7 mai, liberalul Mircea Creţu a fost demis din funcţia de subprefect al judeţului Sibiu, în locul său fiind numit, în aceeaşi zi, prin Hotărâre de Guvern, Florin Orlăţan, care era trimis în judecată din luna februarie, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, după o licitaţie pentru concesionarea unor terenuri.

Orlăţan a demisionat din funcţie în 16 mai, chiar în ziua în care urma să fie învestit ca subprefect.

Florin Orlăţan a participat şi el la ceremonia de învestire în funcţie a lui Lucian Radu şi a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a demisionat din funcţie din cauza scandalului legat de dosar, dar va lucra tot în Prefectura Sibiu.

În februarie, şase funcţionari din cadrul administraţiei locale din cadrul Consiliului Local Ocna Sibiului şi din cadrul Finanţelor Publice Sibiu, printre care şi Florin Orlăţan, au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, după o licitaţie pentru concesionarea unor terenuri.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ