Ş.Nicolae vrea OUG pentru legile justiţiei, la doar 3 zile după ce se publică OUG pentru legea 304

Thursday, 11 October 2018, 21:26, Sursă: REALITATEA.NET

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a declarat joi, pentru Mediafax, că este nevoie ca Guvernul să modifice Legile justiției printr-o ordonanță de urgență în maximum trei zile de la apariția în Monitorul Oficial a modificărilor la Legea 303/2004 privind Statutul magistraților.

„De la data publicării în Monitorul Oficial, în trei zile intră în vigoare legea (Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor - n.r.) și, din punctul meu de vedere, ca să nu fie soluții juridice diferite sau de blocaj, să se dea ordonanța în intervalul acesta de trei zile”, a declarat pentru Mediafax liderul grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, întrebat când ar trebui ca Guvernul să adopte Ordonanța de urgență pentru modificarea Legilor justiției.

Nicolae a spus că ar trebui modificate, prin OUG, prevederile referitoare la posibilitatea pensionării la cerere a magistraților cu o vechime de 20 de ani înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani.

„Din punctul meu de vedere sunt niște modificări, de exemplu prevederea cu 20 de ani sau 25 de ani vechime. Cel mai simplu ar fi să se dea o ordonanță care să nu amâne cu un an intrarea în vigoare a articolului, ci pur și simplu articolul acesta să fie modificat în sensul în care să se iasă la 25 de ani vechime minim”, a spus senatorul PSD pentru Mediafax.

Social-democratul a adăugat că OUG pe legile justiției ar trebui să se refere și la simetria dintre numirea și revocarea membrilor CSM. „Eu am inițiat o altă părere despre modul în care se revocă membrii CSM, principiul de la care porneam era acela al simetriei, anume cu condițiile cu care ești ales, cu aceleași condiții ești și revocat”, a punctat Șerban Nicolae.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage