Senatul, vot pe pensiile speciale ale primarilor

Monday, 25 April 2016, 11:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Senatorii pregătesc un cadou primarilor, înainte de campania electorală: pensii speciale de până la cinci mii de lei. Legea a fost declarată neconstituţională iniţial şi a fost respinsă de Camera Deputaţilor, după punerea în acord.

Azi, actul normativ ar putea intra la vot în Senat, ca for decizional. Legea, în forma adoptată de plenul Senatului, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare eşalonate  au dreptul la încetarea mandatului la indemnizaţie pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.

Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consilii Judeţene.

Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene care beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă şi care au ocupat până la vărsta de pensionare şi alte funcţii pentru care este stabilită indemnizaţia pentru limită de vărstă, prin alte acte normative, au obligaţia să opteze pentru una dintre indemnizaţii.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri