Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ședință de Guvern: al patrulea val de relaxare se amână, nu se ridică nicio restricție

Wednesday, 01 July 2020, 09:24 Sursă: Realitatea.net

Premierul Ludovic Orban a anunțat că va susține recomandarea CSU ca a patra etapă de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare începând de astăzi să fie amânată. România rămâne, astfel, singura țară din Uniurea Europeană care nu deschide restaurantele. 

Pe agenda Guvernului se află și prevederea potrivit căreia își vor pierde mai ușor autorizația organizatorii de evenimente care nu respectă distanțarea socială.

În plus, există îngrijorări legate de faptul că România ar putea intra pe lista galbenă a unor țări din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus și, astfel, accesul românilor să fie îngrădit. 

 Pe de altă parte, pe ordinea de zi a ședinței de astăzi figurează, între altele, un proiect de ordonanţă de urgenţă referitor la reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani pentru persoanele care au desfăşurat activităţi în domenii de risc maxim, cum ar fi activităţi legate de substanţe explozive, pirotehnice, muniţii, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi.

De asemenea, Guvernul are pe ordinea de zi proiecte de hotărâre privind infrastructura. Totodată, în ședința de astăzi se așteapă să fie discutat și un memornadum privind "Deschiderea unui punct de trecere la frontiera dintre România și Ungaria, între localitățile Borș (România) și Nagykereki (Ungaria), în sectorul de interconectare a autostrazilor A3 și M4".

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ