România ar putea intra în Schengen, în iunie, cu aeroporturile

Friday, 10 May 2019, 07:45 Sursă: REALITATEA.NET

Intrarea României în spațiul Schengen, cu aeroporturile, ar putea fi anunțată după summitul din iunie de la Bruxelles, a declarat, joi seară, Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, la Digi24. 

Adaugă părerea ta

Probabil la summitul din iunie se va anunța și o primă intrare în Schengen, cu aeroporturile. Se mai opune domnul Rutte?! Nicăieri nu e pace, nu domnește armonia și nu e bătaie de flori la șosea. Nicăieri! Limbajul e dur, politicenii se războiesc, dar există un plafon de autolimitare, care nu transformă scena politică, oricât de tensionată, într-un război intern permanent, care nu are efecte deloc pozitive pentru majoritatea cetățenilor țării”, a spus Emil Hurezeanu.

Olanda a reiterat la Sibiu, prin vocea premierului, opoziția față de aderarea României la Schengen. ”Nu vă îndreptați în direcția bună", a spus Mark Rutte.

 Chestionat pe această temă de reporteri, premierul olandez Mark Rutte a fost clar cu privire la momentul în care aderarea se va produce. "Când veți respecta toate regulile statului de drept și ale democrației. Nu vă îndreptați în direcția bună", a spus oficialul.

Nu este singurul mesaj critic transmis în marja summitului.

Zilele trecute, Radio Europa Liberă a citat, pe surse, îngrijorarea Parisului cu privire la situația din România. 

Europarlamentare 2019. Macron vrea condiționarea fondurilor UE de respectarea statului de drept

Locul României este în spațiul Schengen, spune premierul Viorica Dăncilă, întrebată la Alba Iulia despre declarația prim-ministrului olandez Mark Rutte, care a spus la Sibiu că România va putea intra în spațiul Schengen după ce va începe să respecte valorile democrației și ale statului de drept.

Viorica Dăncilă îl pune la punct pe premierul Olandei