Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rezultate alegeri 2016. Cine intră în Parlament. Lista senatorilor şi deputaţilor pe judeţe

Monday, 12 December 2016, 09:56 Sursă: REALITATEA.NET

Ca şi la alegerile locale din iunie, USR a luat în Capitală de două ori mai multe voturi decât PNL.

Prima poziţie în Bucureşti e păstrată de PSD. Social-democraţii şi-au asigurat deja 12 din cele 29 de mandate de deputat puse în joc la Camera Deputaţilor şi 5 din cele 13 de la Senat.

USR va avea 8 deputaţi şi 3 senatori de Bucureşti, în timp ce PNL prinde în această etapă de repartizare la nivel de circumscripţie doar 3 mandate de deputat şi unul de senator.

ALDE şi PMP intră cu câte 2 mandate în Camera Deputaţilor şi unul în Senat în Capitală, iar 4 mandate - două de deputat şi două de senator - vor fi repartizate în etapa naţională.

REZULTATE ALEGERI DIASPORA: USR a primit cele mai multe voturi

SENAT - BUCUREȘTI

PSD

Ecaterina Andronescu

Şerban Nicolae

Robert Cazanciuc

Mihnea Costoiu

Ionuţ Vulpescu

PNL

Leon Dănăila

USR

Vlad Tudor Alexandrescu

Cristian Ghica 

Florina Presadă

ALDE

Călin Popescu Tăriceanu

PMP

Traian Băsescu

CAMERA DEPUTAŢILOR - BUCUREȘTI

PSD

Gabriel Petrea

Carmen Moldovan

Georgian Pop

Oana Consuela Florea

Mihăiță Vârză

Diana Tușa

Dumitru Chiriță

Beatrice Tudor

Liviu Ioan Adrian Pleșoianu

Mirela Furtună

Petre Florin Manole

Aida Cristina Căruceru

PNL

Adriana Săftoiu

Eugen Nicolăescu

Ovidiu Raețchi

ALDE

Daniel Constantin

USR

Nicușor Dan

Cristian Ghinea

Victor Ponta, deputat de Gorj

Victor Ponta, fostul premier al României, a câştigat un scaun de deputat de Gorj, conform datelor oficiale BEC. Acesta a candidat din partea Partidului Social Democrat. Tot la Gorj au mai câştigat la Camera Deputaţilor alţi doi candidați PSD - Mihai Weber şi Alin Vasile Văcaru.Tot PSD a câştigat un loc la Senat în judeţul Gorj.

În judeţul Maramureş, din cele trei locuri de senatori, doar unul a fost ocupat de către Sorina Pintea, din partea PSD.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Maramureş

La Camera Deputaţilor, în Maramureş, au fost distribuite 7 locuri de deputaţi. Gheorghe Şimon, Marius Sorin Bota şi Matei Călin Vasile Andrei, toţi trei din partea PSD, vor ocupa un scaun de deputat. De la PNL, Viorica Cherecheș (mama primarului ales la Baia Mare) a câştigat un loc de deputat. În acest judeţ trei locuri de deputaţi au rămas nedistribuite.

UDMR are 4 deputaţi în Harghita 

În Harghita, la Camera Deputaţilor, UDMR-ul a obţinut la prima distribuire 4 locuri. Kelemen Hunor, Korodi Attila, Bende Sándor şi Benedek Zakariás sunt candidaţii din partea UDMR care au câştigat alegerile parlamentare din 2016. În acest judeţ a mai rămas un fotoliu de deputat nedistribuit. În Harghita, UDMR a mai ocupat un loc la Senat, de către candidatul Verestoy Attila. Tot aici mai rămâne un loc de senator de redistribuit.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Giurgiu

În judeţul Giurgiu sunt 2 locuri la Senat şi 4 la Camera Deputaţilor. În urma numărării voturilor, la Senat a câştigat Niculae Bădălău, din partea PSD, iar la Camera Deputaţilor alţi doi candidați PSD au câştigat un loc de deputat pentru următorii patru ani - Ioan Alexandru Andrei şi Răzvan Alexandru Cuc. Restul de locuri vor fi distribuite de BEC.

REZULTATE ALEGERI SIBIU. PSD, zdrobit de PNL

REZULTATE ALEGERI SIBIU.  Biroul Electoral Județean a făcut publice rezultatele numărătorii voturilor din 331 de secții. Astfel după centralizarea a 89,65% din buletinele de vot, PNL-ul are un avans confortabil față de PSD.

DEPUTAȚI:

PNL – 39.93%
PSD – 27.97%
USR – 14.05%
PMP – 4.13%
ALDE- 3.57%
PRU – 2.54%
UDMR -1.80%

SENAT:
PNL – 40.25%
PSD – 27.45%
USR – 14.15%
PMP – 4.38%
ALDE- 4.05%
PRU – 2.69%
UDMR – 1.85%

REZULTATE ALEGERI JUDEŢUL GIURGIU.

Rezultate SENAT
Lista partide:
PSD 68.9%
PNL 11.5%
ALDE 9.3%
USR 2.9%
PMP 2.6%
UDMR 0.2%

REZULTATE ALEGERI GIURGIU. PSD, cel mai mare scor din toată ţara

Rezultate CAMERA DEPUTATILOR
Lista partide:
PSD 68.7%
PNL 11.1%
ALDE 9.6%
USR 2.8%
PMP 2.6%

Deputaţii şi senatorii din judeţul Vaslui

În judeţul Vaslui, Gabriela Creţu din partea PSD a ocupat un loc de senator. În acest judeţ au mai rămas nedistribuite două locuri Senat. La Camera Deputaţilor, tot în Vaslui, sunt 7 locuri de deputaţi. Au fost ocupate 5, dintre care 4 de către candidații PSD Ana Birchal, Irinel Ioan Stativă, Aurel Căciulă şi Ramona-Maria Mocanu. Un loc de deputat de Vaslui primeşte în urma alegerilor şi Daniel Olteanu, din partea PNL. Cele două locuri rămase vor fi distribuite la numărătoarea finală.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Brăila

Numărătoarea voturilor s-a terminat şi în judeţul Brăila. Conform datelor de la Biroul Electoral Central, la Camera Deputaţilor sunt cinci mandate la nivel judeţean, dintre care două au rămas nedistribuite. Cele trei mandate au ajuns la candidații PSD Mihai Tudose, Nicu Niţă şi Marinela Emilia Meiruşu. La Senat sunt două mandate de pentru judeţul Brăila. Unul va fi ocupat de Ion Rotaru (PSD), celalalt urmând să fie redistribuit de BEC la etapa naţională, potrivit digi24.ro.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Alba

Numărătoarea voturilor din Judeţul Alba a luat sfârşit. Datele Biroului Electoral Central arată că la Camera deputaţilor au fost aleşi doi candidaţi: Ioan Dârzu de la PSD şi Florin Claudiu Roman de la PNL. La Senat nu a fost distribuit niciun loc.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Botoşani

În Judeţul Botoşani au fost distribuite patru mandate de deputaţi şi unul de senator. După numărarea voturilor din toate secţiile din judeţul Botoşani, PSD a primit trei locuri la Camera deputaţilor, respectiv Tamara Dorina Ciofu, Mihaela Huncă şi Marius Budăi şi un loc la Senat - Doina Federovici.

PNL a ocupat şi el un loc la Camera deputaţilor - Vasile Cristian Achiţe.  

Deputaţii şi senatorii din judeţul Sălaj

În judeţul Sălaj s-au numărat toate voturile. Conform datelor de la BEC, la Camera Deputaţilor au fost ocupate trei scaune de către PSD-istul Iuliu Noşa, UDMR-istul Deneş Sereş şi PNL-istul Lucian Bode. La Senat nu a fost atribuit deocamdată niciun loc din judeţul Sălaj.  

Deputaţii şi senatorii din judeţul Caraş Severin

Doi PSD-işti şi un PNL-ist au câştigat trei scaune în Camera Deputaţilor din judeţul Caraş Severin. Este vorba de Ioan Mocioalcă şi Ion Spânu - din partea PSD şi de Valeria Schelean Şomfelean din partea PNL. La Senat Ioan Narcis Chisăliţă, de la PSD, a câştigat un mandat pentru următorii patru ani.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Ialomiţa 

În Judeţul Ialomiţa, PSD a luat toate locurile atribuite direct atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat. Mihăiţă Găină şi Andrei Pop au câştigat la Camera Deputaţilor, iar Marian Pavel la Senat. Actualii parlamentari PNL, Tinel Gheorghe şi Cristina Pocora nu au obţinut direct locuri, dar au şanse să intre în Parlament la redistribuirea naţională.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Arad 

În fieful şefului de campanie a PNL, Gheorghe Falcă, la Arad, PNL pierde primul loc în judeţ în faţa PSD. Diferenţa dintre cele două partide este de aproximativ 4.000 de voturi. După numărarea voturilor, în judeţul Arad Dorel Gheorghe Căprar şi Florin Dan Tripa de la PSD şi Glad Aurel Varga şi Eusebiu Manea Pistru Popa de la PNL au câştigat câte un loc la Camera Deputaţilor. Trei scaune de deputaţi îşi vor afla ocupanţii la redistribuire. PSD-istul Mihai Viorel Fifor şi PNL-ista Cristina Ioan au câştigat câte un loc la Senat. Tot aici un loc a rămas la redistribuire.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Braşov 

Numărătoarea voturilor de la alegerile parlamentare 2016 a ajuns la final şi la Braşov. În Camera Deputaţilor judeţul va fi reprezentat de trei social democraţi - Valentin Mihai Popa, Viorel Chiriac şi Roxana Mînzatu -, şi de doi liberali - Mara Mareş şi Gabriel Andronache. Tudor Benga, de la USR, a obţinut şi el un mandat de deputat.

La Senat, din cele patru locuri, doar unul a fost distribuit lui Marius Alexandru Dunca, de la PSD. Celelete vor fi redistribuite de BEC.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Bacău 

La Bacău au fost ocupate două din cele patru locuri de senator - Adrian Dragoş Benea şi Miron Alexandru Smarandache, ambii de la PSD. La Camera Deputaţilor dintr-un total de zece locuri, 6 au fost ocupate - 5 merg la PSD pentru Petru Gabriel Vlase, Theodora Şotcan, Ionel Floriu, Lucian Şova şi Claudiu Augustin Ilişanu, şi unul la PNL pentru Ionel Palăr. 

Deputaţii şi senatorii din judeţul Constanţa

Judeţul Constanţa va fi reprezentat în Camera Deputaţilor de Robert Turcescu. Acesta a candidat pe listele PMP-ului, conform datelor Biroului Electoral Central. Aceleaşi date mai arată că în acest judeţ au fost alocate alte 10 locuri la Camera Deputaţilor.

PSD-ul a luat cinci fotolii - Iulian iancu, Mircea Titus Dobre, Ileana Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi George Gabriel Vişan. În urma voturilor, PNL Constanţa va fi reprezentat de Bogdan Iulian Hutuca şi de Robert Aurel Boroianu.

REZULTATE ALEGERI CONSTANȚA: PSD câștigă cu peste 41%

USR-ul va fi reprezentat de deputatul Stelian Cristian Ion. Din totalul de locuri alocate judeţului Constanţa, două au rămas nedistribuite.

Tit Liviu Brăiloiu şi Nicolae Moga - ambii de la PSD - şi Marius Petre Nicoară, de la PNL, vor reprezenta Constanţa în Senat. Tot aici alte două locuri vor fi redistribuite de BEC.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Timiş 

Alina Gorghiu a intrat în Senat în judeţul Timiş. PNL câştigă un singur loc la Senat pentru liderul partidului Alina Gorghiu şi două la Camera Deputaţilor.

PSD, în schimb, primeşte încă din etapa reparţiei la nivel judeţean trei mandate de deputat şi unul de senator.

Nou-înfiinţata USR va avea un reprezentant în Timiş - pe Cătălin Drulă, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Dolj 

În judeţul Dolj, primarul Craiovei - Lia Olguţa Vasilescu - a câştigat un loc în Camera Deputaţilor de pe lista PSD. Din partea aceluiaşi partid vor mai ocupa un loc la Camera Deputaţilor şi Ion Călin, Alina Elena Tănăsescu, Alexandra Presură, Flroinel Stancu şi Eliza Mădălina Peţa.

PNL-ul va fi reprezentat în acest judeţ de către Nicolae Giugea. La redistribuire la Camera deputaţilor au mai rămas trei locuri.

La Senat, din 4 locuri, 2 au fost ocupate de către Iulian Claudiu Manda şi Radu Cosmin Preda - ambii de la PSD. Restul vor fi redistribuite.

Deputaţii şi senatorii din judeţul Tulcea 

Eugen Teodorovici, fost ministru al fondurilor europene şi apoi al finanţelor publice în guvernul lui Victor Ponta a fost ales senat pe listele PSD Tulcea. Cel de-al doilea scaun din Senat alocat judeţului Tulcea va fi redistribuit.

În acest judeţ PSD-ul a mai câştigat două locuri şi la Camera Deputaţilor. Alte două locuri vor fi redistribuite de către BEC. 

Deputaţii şi senatorii din judeţul Teleorman

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a câştigat un loc în Camera Deputaţilor pe listele judeţului Teleorman. Alţi doi PSD-işti au câştigat câte un loc în Camera deputaţilor. Este vorba despre Adrian Ionuţ Gâdea şi Valentin Gabriel Boboc.

PNL-ul a câştigat şi el un loc de deputat în judeţul Teleorman - Mara Daniela Calista. La redistribuire, Teleorman va avea un loc la Camera Deputaţilor.

La Senat au fost atribuite două locuri: unul va fi redistribuit, iar cel de-al doilea a fost câştigat de către Carmen Daniel Dan.

REZULTATE ALEGERI BUZĂU: PSD are 7 parlamentari

REZULTATE ALEGERI BUZĂU. PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Buzău, obţinând peste 65% din voturi atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, potrivit rezultatelor parţiale oferite de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), după numărarea a aproape 75% din voturile valabil exprimate. PNL se află pe locul al doilea la mare distanţă, obţinând doar peste 11%.

REZULTATE ALEGERI BUZĂU Potrivit BEJ, după numărarea voturilor din 320 de secţii de votare din totalul de 427, la Camera Deputaţilor PSD a obţinut 65,46% din sufragii, PNL - 11,73%, PMP - 6,76%, USR - 4,64% şi ALDE - 4,19%.

REZULTATE ALEGERI BUZĂU. PSD, scor șoc. PNL, umilit

La Senat, PSD câştigă alegerile cu 65,46%, urmat de PNL cu 11,68%, PMP - 7,30%, USR - 4,66% şi ALDE - 4,42%.

În aceste condiţii, PSD va avea şapte parlamentari de la Buzău. Astfel, mandate de deputat ar urma să obţină Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzău, Sorin Lazăr, fost subsecretar de stat în ANRP, Ionela Dobrică, lider al TSD Buzău, Sebastian Radu, consilier al primarului şi fost viceprimar al Buzăului, şi medicul veterinar Dănuţ Păle. Mandate de senatori ar urma să obţină Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD Buzău, şi Liliana Sbîrnea.

REZULTATE ALEGERI BUZĂU: PNL are 2 parlamentari

REZULTATE ALEGERI PRAHOVA. PSD a obţinut în judeţul Prahova 43,95% din voturi, conform numărătorii paralele realizate de social-democraţi în o treime din secţiile de votare din judeţ. Aceeaşi numărătoare arată că PNL a obţinut 20,17% din voturi, iar pe locul al treilea se situează ALDE, cu 8,98%, urmată de USR cu 7,77% din voturile prahovenilor.

REZULTATE ALEGERI PRAHOVA Potrivit numărătorii parţiale realizate de PSD în 200 dintre cele 623 de secţii de votare din judeţul Prahova, social-democraţii câştigă alegerile în acest judeţ, obţinând un scor dublu faţă de PNL.

Astfel, conform sursei citate, PSD a obţinut 43,95% din voturi, PNL - 20,17%, ALDE - 8,98%, USR - 7,77%, PMP - 5,30%.

REZULTATE ALEGERI PRAHOVA. PSD câștigă ușor, cu scor dublu față de cel al PNL

REZULTATE ALEGERI BRAȘOV. PSD câștigă, urmat de PNL și USR

REZULTATE ALEGERI BRAȘOV. PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Braşov, obţinând 36,8% din voturi la Camera Deputaţilor şi 37,7% la Senat, potrivit rezultatelor parţiale oferite de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), după numărarea a 90% din voturile valabil exprimate, potrivit News.ro.

REZULTATE ALEGERI BRAȘOV Potrivit BEJ, după numărarea a 90% din voturi, la Camera Deputaţilor PSD a obţinut 36,8%, urmat de PNL cu 20,95%, de USR cu 13,74%, UDMR - 6,04%, ALDE - 5,9%, PMP - 4,35% şi PRU - 4,30%.

La Senat, PSD are 37,7% din voturi, PNL - 21,81%, USR - 14,8%, UDMR - 6,13%, ALDE - 6,21%, PMP - 4,68% şi PRU - 4,05%.

REZULTATE ALEGERI BRAȘOV: PSD, 4 deputați

Astfel, PSD va avea patru deputaţi de la Braşov, PNL doar doi, iar ALDE, USR şi UDMR câte unul. La Senat, PSD va avea doi reprezentanţi de la Braşov, iar PNL şi USR câte unul.

În aceste condiţii, în Parlament ar urma să intre la Camera Deputaţilor - Mihai Popa, Viorel Chiriac, Roxana Mânzatu, Mihai Mohaci, de la PSD; Mareş Mara, Andronache Gabriel, de la PNL; Remus Borza de la ALDE; Tudor Benga - USR şi Ambrus Izabella - UDMR. Mandate de senatori ar urma să aibă Marius Dunca şi Florin Orţan, de la PSD; Daniel Zamfir de la PNL şi Allen Coliban de la USR.

REZULTATE ALEGERI IAȘI. Lista senatorilor şi deputaţilor

REZULTATE ALEGERI IAȘI. PSD Iaşi a câştigat cel puţin jumătate din mandatele de parlamentar disponibile la nivelul judeţului. În baza raportărilor oficiale ale Biroului Electoral Central (BEC), pentru circa 95% dintre secţiile de votare de la nivelul judeţului, în prima etapă de repartizare vor fi atribuite 12 mandate (9 deputaţi şi 3 senatori), iar alte cinci (3 deputaţi şi 2 senatori) ar urma să fie împărţite într-o a doua etapă, scrie Ziaruldeiasi.ro.

REZULTATE ALEGERI IAȘI. PSD a câștigat ușor, și în capitala Moldovei, alegerile parlamentare. Cele mai noi rezultate arată că social democrații au obținut aproape 50% din voturi, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților. PNL a atins cu greu 20%, în timp ce USR a devenit și în acest județ a treia forță politică.

REZULTATE ALEGERI IAȘI: SENAT
PSD - 48,01%, 83.228 voturi valabil exprimate
PNL - 19,48%, 33.774 voturi valabil exprimate
USR - 10,60%, 18.387 voturi valabil exprimate
PMP - 6.73%, 11.680 voturi valabil exprimate
ALDE - 6,14%, 10.644, voturi valabil exprimate

REZULTATE ALEGERI IAȘI: Camera Deputaților
PSD - 48,09%, 83.310 voturi valabil exprimate
PNL - 20,07%, 34.776 voturi valabil exprimate
USR - 09,78%, 16.954 voturi valabil exprimate
PMP - 6.80%, 11.782 voturi valabil exprimate
ALDE - 5,59%, 9.700, voturi valabil exprimate

REZULTATE ALEGERI IAȘI. PSD a zdrobit PNL. USR, pe locul trei

 

 

 

 

 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ