Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacţia lui Zgonea, după ce Cernea şi-a sărutat iubita pe hol şi i-a propus un "parteneriat civil"

Monday, 29 February 2016, 19:15 Sursă: REALITATEA.NET

El a fost întrebat cum comentează gestul deputatului Remus Cernea, care și-a sărutat iubita pe holurile Parlamentului, pentru a-și promova proiectul de lege privind parteneriatul civil.

"Nu e nicio interdicție nicăieri în România că e un loc în care nu ai voie să îți săruți iubita. Este decizia domniei sale (a deputatului Remus Cernea — n.r.), fiecare dintre noi ne promovăm proiectele de lege în care credem prin instrumentele pe care le avem. Nu am ce să comentez atât timp cât nu a încălcat Regulamentul Camerei Deputaților în plen sau nu a avut o atitudine neplăcută față de jurnaliști sau ceilalți angajați ai Camerei. Nu am ce să fac decât să spun: domnule deputat, promovează-ți proiectul de lege așa cum crezi de cuviință", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va vota proiectul de lege, el a spus că în momentul în care inițiativa va ajunge în plen va discuta asupra "acestei chestiuni". "Un parlamentar are un singur vot. Ca să fie promovat un proiect de lege, fiecare parlamentar care inițiază un proiect trebuie să mai aducă lângă el 190, dacă legea este organică, dacă nu majoritatea celor prezenți în Cameră", a explicat Zgonea.

Deputatul independent Remus Cernea a anunțat luni că va depune din nou la Parlament proiectul de lege privind recunoașterea parteneriatului civil atât pentru heterosexuali, cât și pentru persoane LGBT. El a fost însoțit la Parlament de partenera sa de viață, Ioana Stăniloiu, căreia i-a propus să îi fie "parteneră civilă", moment în care a sărutat-o.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ