Criza de la Palatul Victoria. Pe cine aduce Dăncilă în Guvern?

Wednesday, 11 September 2019, 09:39 Sursă: REALITATEA.NET

În cadrul unei întâlniri de taină la care au participat și mai mulți lideri PSD, Dăncilă le-a propus celor de la ALDE să revină în Guvern, în ciuda opoziției lui Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a confirmat miercuri că au existat discuții la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă pentru cooptarea unor miniștri din ALDE.

Întrebat dacă a negociat la Guvern cu Dancila ca membri ALDE sa intre in Guvern, Meleșcanu a zis: „Intr-adevar, exista o dorinta pentru a gasi o solutie pentru continuarea colaborarii cu PSD, dar doamna premier are evident autoritatea de a face propuneri. O sa vedem care sunt raspunsurile”.

Chestionat dacă negocierile au avut loc la Guvern, el a răspuns: „Nu sunt negocieri propriu-zise...o discutie”.

Prin această mutare, Dăncilă încearcă să evite un vot în Parlament, pe restructurarea Guvernului. Premierul va explica că din moment ce oameni din ALDE ocupă aceleași portofolii, atunci coaliția este încă funcțională și nu este nevoie de o restructurare a Guvernului.

Ulterior, Dăncilă va trimite propunerile de miniștrii la Cotroceni, acolo unde Klaus Iohannis are dreptul de a respinge, o singură dată, motivat, un ministru. Este posibil ca Dăncilă să aștepte un prim refuz al președintelui și apoi să trimită, din nou, aceleași propuneri de miniștri.

Viorica Dăncilă îi va trimite miercuri, președintelui Klaus Iohannis trei propuneri de miniștri din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Este vorba de senatorul Ionuț Sibinescu pentru Relația cu Parlamentul, deputatul ALDE Ion Cupă, pentru Ministerul Energiei și Alexandru Băișanu la Ministerul Mediului.

Aceste decizii au fost luate, marți seară, într-o ședință restrânsă care a avut loc la Guvern.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ