Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raluca Turcan: „Au fost momente când CCR părea împotriva PSD, însă erau doar reglări de conturi în interiorul partidului”

Thursday, 19 November 2020, 23:09 Sursă: Realitatea

Autor: Iulian Budusan

„Este evident că această instituție a devenit un instrument politic. Toate deciziile au fost luate cu consultarea directăr a celor de la PSD. Au fost momente când păreau că sunt împotriva PSD, dar erau, de fapt, reglări de conturi. Ultimele numiri la CCR au fost făcute tocmai pentru ca PSD să își asigure o majortate în CCR. Meținerea lui Florin Iordache, autorul moral al OUG 13, care a măcelărit justiția, în funcția de șef al unui grup care va aviza legi, arată că PSD vrea să controleze politic și Consiliul Legislativ și Avocatul Poporului, dar și CNA”, consideră vicepremierul.

Raluca Turcan susține că CCR favorizează infractorii, la fel precum o face și PSD, care a eliberat recidiviști periculoși, iar marii corupți au fost puși la adăpost de brațul legii.

„CCR favorizează infractorii, așa cum și PSD, cu majoritate parlamentară, favorizează infractorii. Să nu uităm cum au fost eliberați recidiviști periculoși, iar marii corupți au fost puși la adăpost de brațul legii. Ca să schimbi modul de organizare al CCR ai nevoie de modificarea Constituției, iar pentru asta ai nevoie de majoritate în Parlament. Sper ca PSD să nu stea la această masă și vreau să intre în opoziție. Există posibilitatea să avem rezultate bune la alegeri și să găsim parteneri care vor merge alături de noi. Momentan nu pot numi vreo formațiune, pentru că este o logică de campanie. Unii vor vrea, alții nu vor vrea la guvernare”, consideră Raluca Turcan.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ