Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RADU MAZĂRE, însoţit de şase tinere la vot: "Facem educaţie civică cu tineretul"

Sunday, 25 May 2014, 13:55 Sursă: Mediafax

Radu Mazăre a sosit puţin după ora 12.00, la secţia de votare amenajată la Şcoala Gimnazială 24 din municipiul Constanţa, fiind îmbrăcat în ţinuta kaki şi având bereta roşie pe cap, cu care apărut şi la alte evenimente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a venit însoţit de şase tinere care au purtat tot haine kaki.

"Am ales unele asistente care să vină cu mine la vot şi mai am nişte asistente care o să vină diseară când o să premiez echipajele velierelor. (n.r. - Mazăre va premia, duminică seară, câştigătorii Regatei Mării Negre şi va acorda o diplomă navei şcoală Mircea din partea CJ). Le-am ales că au fost în club aseară", a spus Mazăre, înainte de a intra în secţia de votare.

După ce jurnaliştii i-au spus lui Mazăre că ultima oară când a venit însoţit de tinere la o secţie de votare, a fost cercetat de autorităţi, primarul a afirmat că "unii au vrut să-i creeze atunci probleme".

"Au vrut să-mi creeze unii nişte probleme de care sper să scăpăm, dar nu mi-au creat nicio problemă. Stiţi când vor sta lucrurile altfel în România? Stiţi cu toţii. Când o să scăpăm de...", a spus Mazăre.

Primarul a spus apoi că votează pentru ca Portul Constanţa să treacă, fie şi parţial, la autorităţile locale, aşa cum se întâmplă în Europa.

"Votez pentru Constanţa, pentru un port al Constanţei aşa cum este în Europa şi mai exact pentru că vrem să fim ca în Europa, adică portul să fie parţial al autorităţii locale, aşa cum e în toată Europa, nu pentru cine zice că e european şi vrea să facă altfel, să-l ţină pentru milionari", a spus Radu Mazăre.

Ulterior, tinerele care îl însoţeau pe primar au fost întrebate dacă vor vota, una dintre ele răspunzând că nu are voie, iar alta spunând că o să meargă la vot.

Mazăre a adăugat: "Facem educaţie civică cu tineretul", intrând apoi în secţia de votare urmat de cele şase fete.
După ce a votat, primarul a spus că "este mai bine la vot condus de asistente decât la beci condus de mascaţi".
De asemenea, Mazăre i-a îndemnat pe oameni să meargă la vot, întrucât nu votează doar pentru Europa, ci şi pentru ei.

"Ar trebui să iasă la vot pentru că votează nu atât pentru Europa, cât votează pentru ei, cel puţin în Constanţa votează pentru mine ca să pot să-i ajut pe ei", a spus Mazăre.

Întrebat ce părere are despre gestul bărbatului care l-a scuipat pe Traian Băsescu, Mazăre a răspuns: "E relaţia lui Băsescu, după zece ani în care a fost preşedinte, cu poporul".

Mazăre a mai spus că duminică după-amiază va merge să înoate.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ