Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PREDOIU: Ordonanța migrației primarilor șterge granițele dintre partide

Friday, 29 August 2014, 00:04 Sursă: REALITATEA.NET

"Această Ordonanța lui Dragnea este mai mult decât un abuz, mai mult decât o lege neconstituțională, este o ordonanță care demonstrează că nu avem o democrație reală în România. Ordonanța șterge granițele dintre partide: le dă voie primarilor să treacă de la un partid la altul cu voturile cetățenilor în buzunar. Legiuitorul ne transmite că cetățenii și partidele politice nu fac doi bani, și vrem nu vrem legiuitorul în prezent este PSD, iar pentru PSD, cetățenii și partidele nu fac doi bani.

Ordonanța este o emblemă a Guvernului Ponta, iar Guvernul devine de astăzi un brand al furtului. Ordonanța se vrea un semnal de putere al camarilei pontiste, în cadrul PSD-ului.

Ponta și Dragnea vor să transmită în acest fel un mesaj că sunt capabili de orice, inclusiv să calce în picioare justiția la momentul oportun, așa cum acum calcă în picioare statul de drept.
Pentru Ponta și Dragnea democrația, legea și justiția sunt mingi de baschet cu care aruncă la coș.

Noi am atras atenția că s-ar mai umbla la modificare textului adoptat de Guvern. Noi am cerut clar să ni se spună dacă acest lucru este adevărat sau nu. Nu punem la îndoială aceste informații, se pare că sursele sunt din interiorul Guvernului, dar în același timp am dat Guvernului prezumția de bună-credință cum e și normal. Actul de legiferare este foarte important. Un act de creație a legii acolo nu trebuie să se strecoare nicio eroare.

S-a trimis un memoriu la Comisia de la Veneția, și am sesizat și Parlamentul European, care a și reacționat în plan european. Nu e nicio pâră în exterior. Ei, PSD-ul, văd România în exteriorul Europei. Dacă Ponta ar sta mai mult pe la Bruxelles astăzi ar fi avut altă viziune.

Domnul Dragnea mințea cu cinism că orice primar are dreptul să treacă dintr-un partid în altul, însă ce nu spune domnul Dragnea este că le taie finanțările. Este șantaj, ce face domnul Dragnea.", a spus Cătălin Predoiu, în direct la REALITATEA TV.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ