Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta: Are dreptate DNA, nu a plătit Șova. Dar am plătit eu 51.000 de lei. Statul nu e prejudiciat

Wednesday, 19 August 2015, 23:47 Sursă: REALITATEA.NET

"Din expertiză, din tot ce s-a depus la dosar, rezultă așa: DNA îl acuză pe domnul Șova că n-a plătit 51.000 de lei taxe, din contractul cu mine, și, în același timp, în expertiză se arată foarte clar că acele taxe le-am plătit eu, cei 51.000 de lei. Acum, prejudiciat statul român nu este, că nu i-a plătit Șova 51.000, i-am plătit eu, Victor Ponta. În sensul ăsta, zice DNA, nu a plătit Șova. Așa este. Are dreptate DNA, nu a plătit Șova. Dar am plătit eu. Până la urmă, și eu, și procurorul spunem același lucru", a afirmat Ponta, într-o intervenție telefonică, miercuri seara, la un post de televiziue.

DNA a informat, miercuri, că, potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina premierului Victor Ponta se ridică la suma de peste 51.300 lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA 'Șova și Asociații', reprezentată de Dan Șova, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat 'Ponta Victor-Viorel'.

Victor Ponta este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Șova pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ