Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL şi partidul lui Mircea Geoană, protocol pentru alegerile locale

Sunday, 14 February 2016, 10:09 Sursă: REALITATEA.NET

Protocolul dintre PNL şi PSRO va fi înscris pe oridinea de zi a comisiei de unificare şi a Biroului Politic Naţional al PNL, care vor avea loc luni, potrivit unor surse liberale, potrivit Mediafax.ro.

Totodată, duminică a avut loc o şedinţă a Comitetului Liderilor PSRO - format din Biroul Naţional de Conducere şi liderii filialelor judeţene.

Protocolul dintre PNL şi PSRO vine după ce PSD a încheiat înţelegeri cu partidul condus de Gabriel Oprea, UNPR, şi cel condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, ALDE.

Geoană: PSRO va candida cu liste și candidați proprii la locale și parlamentare

Partidul Social Românesc (PSRO) va candida cu liste și candidați proprii la alegerile locale și parlamentare din 2016, a anunțat, duminică, președintele formațiunii, Mircea Geoană, scrie Agerpres.

"PSRO este o alternativă la actualul carusel de partide tradiționale și considerăm că este obligatoriu, în condițiile în care în jurul PSD și al sateliților acestuia și al lui Traian Băsescu s-a constituit o adevărată coaliție a răului, care încearcă să perpetueze vechiul sistem politic, vechiul sistem corupt și mafiot, vechiul sistem care încearcă să-și salveze privilegiile și să schimbe mersul justiției, avem obligația împreună cu cei care cred în aceste idealuri de schimbare și de transformare adevărată să creăm o alternativă mai puternică. Și, de aceea, suntem deschiși pentru stabilirea de acorduri de guvernare și de majorități post electorale cu partide care doresc să vină în întâmpinarea crezului și priorităților noastre. Este vorba de PNL, de alte formațiuni de talie poate mai mică, că e vorba de platforme civice, de cetățeni care doresc să reprezinte adevărata schimbare. Decizia noastră este să intram într-o discuție post electorală și un acord politic post electoral cu PNL. Este un pas pe care am stabilit să-l facem în perioada imediat următoare", a afirmat Geoană într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, alianța va fi una post electorală cu PNL, în condițiile în care "PSRO este un partid social democrat modern", iar liberalii au o altă doctrină.

"Nu creăm niciun fel de amalgam între două doctrine diferite, suntem două partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentară cu PNL din aprilie anul trecut. Avem o bază de colaborare și o bază de dialog... tot ce înseamnă o colaborare în ziua votului și după ziua votului este o consecință firească a acestor lucruri. Dacă vor fi două tururi, și sper să fie două tururi (...), candidatul cel mai bine plasat va fi susținut", a explicat Geoană.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a criticat protocoalele încheiat de PSD cu UNPR şi ALDE, numindu-le "cecuri în alb".

''(...) Dacă membrii UNPR şi ALDE îşi imaginează că prezentând aceste cecuri în alb, la urne, vor intra în Parlament, cred că se înşeală şi vor vedea la momentul potrivit cât valorează aceste bucăţi de hârtie'', a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă cele două protocoale semnate nu izolează PNL, Cătălin Predoiu a replicat că PSD, ALDE şi UNPR sunt din punctul de vedere al PNL o ''adunătură (…) care nu corespunde aşteptărilor cetăţenilor''.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ