PNL pierde un senator. Vergil Chiţac a demisionat din partid

Thursday, 14 September 2017, 21:49 Sursă: REALITATEA.NET

Senatorul PNL de Constanța Vergil Chițac a declarat, pentru AGERPRES, după ce joi a demisionat din partid, că va activa în Parlament ca independent, el precizând că a fost nemulțumit de atitudinea conducerii centrale a formațiunii față de contestația pe care a depus-o cu privire la fraudarea alegerilor din primăvară în organizația municipală Constanța.

Adaugă părerea ta

''Voi reprezenta ca și până acum județul Constanța și alegătorii de aici, în calitate de senator independent, la comisiile unde activez, respectiv Transporturi și Energie și comisia de Apărare, Ordine Publică, Siguranță Națională. (...) Nu mă interesează aspectul acesta (de a se înscrie în alt partid — n. r.), chiar nu vreau să fiu asociat cu traseismul politic. Nu am utopia să cred că în alte partide e altfel. O fi mai mult sau mai puțin diferit, însă ca manieră de lucru probabil că e la fel. Chiar nu mă tentează absolut deloc'', a menționat Chițac.

El a spus că a demisionat din PNL fiind nemulțumit, în primul rând, că nu a primit niciun răspuns de la conducerea centrală a partidului la contestația pe care a depus-o cu privire la ''fraudarea'' alegerilor din primăvara acestui an la organizația municipală PNL Constanța.

''Eu am fost nemulțumit de modul în care s-au organizat alegerile la municipiul Constanța în martie și nemulțumit este puțin spus, am considerat că este o fraudă ce s-a întâmplat și am depus la Comisia de Arbitraj a partidului un dosar, contestând aceste alegeri. Cu probe, cu tot soiul de mărturii și așa mai departe. (...) Nu doream să candidez, dar am avut ambiția, sfătuit și de unii colaboratori, ca să girez, prin persoana mea, niște alegeri corecte. Eu chiar cred că un partid nu poate fi condus legitim decât de niște oameni care au fost aleși legitim. Dosarul acesta este de cinci luni pe masa Comisiei de Arbitraj la PNLBucurești. În ciuda faptului că termenul de soluționare era de 30 de zile, conform statutului, nici acum nu a venit niciun răspuns. Eu m-am întâlnit cu Orban după ce a fost ales președinte PNL și i-am spus să dea o soluție (...) indiferent care e ea. El mi-a promis, acum două luni, că va soluționa cu celeritate. (...) Eu nu am putut să mai accept, chiar nu pot să trec peste lucrul ăsta și mi-am dat demisia din partid'', a declarat, pentru AGERPRES, senatorul Vergil Chițac.