Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL încearcă să îl schimbe pe Ludovic Orban. Surse: Adversarii săi îl vor pe Iulian Dumitrescu

Sunday, 08 July 2018, 11:20 Sursă: REALITATEA.NET

Un posibil congres în PNL ar putea fi convocat, de către Consiliul Naţional, în această vară, potrivit unor surse politice, după ce mai mulţi liberali şi-au manifestat nemulţumirea faţă de actualul preşedinte Ludovic Orban şi vor schimbarea acestuia din funcţie. Liderul PNL neagă informaţia.

Potrivit unor surse din interiorul PNL, discuţiile au început în urmă cu câteva săptămâni. Mai mulţi liberali şi-au manifestat nemulţumirea faţă de actualul lider PNL pentru că acesta nu s-a consultat în formaţiune când a luat decizii importante. Printre acestea se află sesizarea penală împotriva Vioricăi Dăncilă sau acceptarea în partid a europarlamentarului Siegfried Mureşan.

Aceleaşi surse din interiorul partidului susţin că lui Orban i se reproşează faptul că la consultările de la începutul anului pentru formarea unui nou guvern, PNL nu a avut o propunere de premier. Totodată, moţiunea de săptămâna trecută a fost un eşec pentru liberali, iar Orban este indicat ca fiind principalul vinovat pentru că nu a negociat cu UDMR astfel încât să atragă aleşii din Uniune de partea demersului.

Şi Codul administrativ este trecut în "contul" actualului preşedinte PNL, deoarece acesta le-ar fi promis un lucru primarilor liberali şi le-a indicat parlamentarilor din partid să voteze împotrivă.

Întrebat, vineri, dacă are informaţii potrivit cărora se încearcă schimbarea sa din funcţie, Orban a trecut întrebarea la capitolul glume.

"Este o glumă, vă veţi lămiri de altfel, pentru că de o lună de zile PNL este sub un bombardament informaţional care este compus din fake news, stiri false care nu au absolut nici un fel de fundament în realitate care nu se bazează, de fapt, pe demersuri reale. Partidul Naţional Liberal este unit, Partidul Naţional Liberal este puternic iar conducerea aleasă la Congres acţionează în conformitate cu mandatul care i-a fost încredinţat de Congres", a spus, vineri, Ludovic Orban. Acesta admite că va fi convocat Consiliul Naţional luna aceasta, dar pentru stabilirea criteriilor pentru alegerile europarlamentare.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ