Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban: Pensiile nu vor fi afectate de contestarea la CCR a Legii bugetului de stat pe 2015

Tuesday, 23 December 2014, 18:45 Sursă: REALITATEA.NET

"Rovana Plumb, Victor Ponta şi PSD au minţit cu neruşinare părinţii şi bunicii noştri, cei care trăiesc din pensie, că dacă Iohannis va câştiga alegerile prezidenţiale va tăia pensiile. Văd că nici după 16 noiembrie, Victor Ponta, Rovana Plumb şi cu ceilalţi pesedişti nu s-au dezbărat de acest obicei de a-i minţi pe cetăţenii români. Nu va afectată nicio pensie, niciun salariu şi nicio altă alocare bugetară de atacul nostru la Curtea Constituţională. În cazul în care Curtea Constituţională va declara neconstituţională legea bugetului de stat, răspunderea este exclusivă a Guvernului şi nu a noastră, care ne dorim ca legea bugetului de stat să fie în conformitate cu prevederile Constituţiei şi mai ales să poată fi aplicată", a spus Ludovic Orban. 

În acest sens, liderul deputaților PNL a explicat că "pentru a se asigura resursele financiare necesare pentru a plăti pensiile, salariile în sectorul public, subvenţiile şi toate celelalte categorii de alocaţii",  legea bugetului trebuie să fie constituţională.

"Tocmai pentru a se asigura resursele financiare necesare, pentru a plăti pensiile, salariile în sectorul public, subvenţiile şi toate celelalte categorii de alocaţii este necesar ca legea bugetului să fie constituţională, să se întemeieze pe nişte indicatori economici bugetari corecţi, să respecte legislaţia în vigoare”, a declarat Orban.

Întrebat dacă a discutat cu deputatul PNL, Eugen Nicolăescu, care a propus un amendament, adoptat la Legea bugetului, contestat apoi de liberali, la Curtea Constutuţională, Ludovic Orban a răspuns:

”În sesizarea noastră de neconstituţionalitate noi nu ţinem cont de iniţiatorii amendamentelor, ci de obligativitatea respectării Constituţiei şi a principiului legalităţii în adoptarea legilor din România”, a afirmat liderul deputaţilor PNL.

 

Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ