Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban, despre cazul militarului leșinat: Iohannis nu avea cum să vadă, nu are ochi în ceafă

Friday, 16 August 2019, 22:41 Sursă: REALITATEA.NET

„Chiar nu mi se pare un subiect de discuție. Este evident că președintele nu are cum să vadă pentru că nu are ochi în ceafă. Poate trebuie să dăm o regulă că președintele trebuie să aibă un ochi în ceafă. El era implicat în susținerea discursului. Se vedea clar că a citit după foi și a plecat prin stânga, deci nu avea cum să vadă locul din lateral era în spate înspre dreapta”, a afirmat Ludovic Orban, vineri seară, la Digi 24.

Președintele liberal a adăugat că alții care au văzut incidentul, cum ar fi ministrul Apărării, al Justiției sau cel de Externe nu au avut nicio reacție, însă se discută doar despre lipsa de reacție a lui Klaus Iohannis, care stătea cu spatele și nu avea cum să observe întâmplarea.

„Au văzut alții în schimb, toți cei care erau la tribună. Mi se pare foarte ciudat că președintele care era cu spatele, implicat într-o acțiune, într-un discurs adresat marinarilor, a ajuns subiect de discuție, dar cei care stăteau cu fața și anume ministrul Apărării, ministrul Justiției, ministrul de Externe, care erau cu fața și au văzut foarte clar nu au avut niciun fel de reacție. De altfel, cine trebuia să aibă reacție a avut reacție. S-a văzut că s-a intervenit. Militarul a ajuns la spital. A fost o cădere de glicemie și e în afara oricărui pericol. Nu înțeleg ce ar trebui să facă președintele? În momentul în care citește un discurs să se uite permanent în stânga, în drepta să vadă ce se întâmplă? Citea un mesaj care era adresat marinarilor, militarilor români din marină”, a completat Orban.

Întrebat dacă era normal să se oprească din discurs și să intervină, în cazul în care ar fi observat incidentul, Ludovic Orban a răspuns: „Probabil ar fi reacționat într-un fel. Oricum sunt convins că s-a interesat de starea militarului. Nu există niciun dubiu în privința asta”.

Reacția liderului PNL vine după ce un militar american a leşinat la ceremoniile de joi, de Ziua Marinei la Constanţa, chiar în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis. Șeful statului nu a observat incidentul şi a plecat.

Ulterior, ministrul Apărării Gabriel Leș a spus că soldatul a fost dus la o ambulanţă din zonă la Spitalul Militar Constanța și că acesta a avut doar o cădere de glicemie.

Sursa: mediafax.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ