Oprea: De principiu, îl sprijinim pe Klaus Iohannis

Sunday, 28 June 2015, 22:48 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierul interimar, Gabriel Oprea, președinte al UNPR, a afirmat, duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, că formațiunea pe care o conduce îl susține "de principiu" pe președintele Klaus Iohannis în privința nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, dar în ce privește guvernarea țării, UNPR este "total în coaliția de guvernare".

"Pe probleme de securitate națională, îl susținem pe președinte indiferent cum îl cheamă (...) L-am susținut la numirea domnului Hellvig. Nu am știut nominalizarea pe care o va face, din principiu am spus că îl susținem și la nominalizarea de la SIE. O spunem de cinci ani, nu o spunem de ieri, partenerii noștri știu. Oricum, este o problemă pe care UNPR o are, în schimb, în tot ce înseamnă guvernare a țării, suntem total în coaliția de guvernare. (...) De principiu, îl sprijinim pe președintele României", a spus Gabriel Oprea.

Totodată, Gabriel Oprea a precizat că președintele Klaus Iohannis a primit sprijinul UNPR și în vederea adoptării Strategiei de apărare.

"L-am susținut pe președintele Iohannis pe proiectul de 2% PIB pentru înzestrarea Armatei pe zece ani, într-un context complicat de securitate. L-am susținut pe Strategia de apărare, (...) o Strategie bună, modernă, de stat NATO", a mai spus premierul interimar.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri