Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Năsui, USR: "Asumarea bugetului lasă Parlamentul în offsaid"

Tuesday, 17 December 2019, 10:48 Sursă: rfi

"Noi am criticat această metodă de a adopta legea bugetului, ar fi o premieră în România să nu existe absolut deloc dezbateri pe legea bugetului. Este o lege foarte amplă, care chiar şi atunci când erau dezbaterile grăbite şi mai ţinem minte acele două-trei zile cu câte 16 ore de dezbateri în fiecare zi, măcar exista ceva, măcar aveai procesul acesta în care miniştrii veneau în faţa Comisiei, filmaţi de presă şi vizibili de toată lumea, să răspundă la întrebări, să spună ce vor face cu banii. Lucrul acesta acum nu ar mai exista. Deci nu avem cum să susţinem lucrul acesta", a declarat Năsui la RFI.

Deputatul USR consideră că "asumarea răspunderii este o procedură care practic lasă Parlamentul în offside".

"Adică Parlamentul singurul lucru pe care-l poate face este să iniţieze o moţiune de cenzură (...). Mai e un lucru, trebuie moţiunea aceasta de cenzură cântărită şi cu gravitatea faptelor. Faptul că un Guvern şi-ar asuma răspunderea, chiar dacă e o procedură care nu ne place, nu este un eveniment atât de grav, cât să justifice o moţiune”.

Premierul Ludovic Orban spunea, luni, că a primit susţinerea conducerii PNL pentru o eventuală asumare a răspunderii pe legea bugetului, în cazul în care se va stabili acest lucru. "În cursul zilei de mâine (marţi - n.r.) vom lua decizia privitoare la procedura pe care o vom decide pentru adoptarea legii. Repet, obiectivul nostru este acela ca până la data de 31 decembrie România să aibă un buget din partea Guvernului liberal", susţinea Orban.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ