Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Moise Guran dezvăluie strategia lui Dragnea pentru şefia PSD: Simte pericolele, e răzbunător!

Friday, 25 September 2015, 10:00 Sursă: REALITATEA.NET

Iată integral textul lui Moise Guran:

"E ușor să păcălești un om dornic de glorie precum Robert Negoiță. Totul e să-i dai impresia că urmează să marcheze, iar el se va lansa într-o cursă în care tu, cel care îl manipulezi, s-ar putea să urmărești, de fapt, nu să înscrii ci să te aperi. Cred că așa s-a întâmplat și cu candidatura asta, scurtă, la președinția PSD… Ponta și Negoiță sunt prieteni vechi, intimi chiar ar spune unii, eu chiar nu cred că Robert s-a băgat fără să-i spună lui Ponta. Da, Negoiță s-a lansat cu o critică la adresa liniei penale Ponta-Dragnea, dar numai Dragnea candidează, Ponta nu. Deci numai Dragnea avea de ce să fie afectat de acel atac.

Apoi, Victor Ponta l-a dojenit prietenește… băi! băi! nu zice de penali, că nu știi dacă nu vei păți și tu la fel! O șaradă, zic eu, dar una care nu avea cum să-l păcălească pe Dragnea, dacă nu m-a păcălit pe mine. Dragnea a ripostat cumva indirect, prin Oprișan, unul din puținii baroni din PSD rămași încă în libertate… Dar apoi, la un calcul, Dragnea chiar a înțeles că are o problemă cu candidatura asta. Pasămite, s-ar putea ca în PSD, băieții de Dorobanți să fi devenit mai puternici decât vechii baroni. Altfel nu-mi explic de ce, chiar dacă el spune altceva, o dată cu eliminarea lui Ponta din cursă, Liviu Dragnea nu va accepta decât o concurență formală la șefia PSD. Și atunci de ce s-a retras Negoiță, o să întrebați, așa, ca Păcală, făcându-se de râs? Probabil pentru că însuși Ponta a făcut presiuni asupra lui, nu numai Dragnea. Bănuiala mea este că Ponta l-a folosit pe Negoiță ca pe un iepure pentru a-și crea o modalitate de negociere cu Dragnea. Ce anume? Posibil votul PSD la moțiunea de săptămâna viitoare. Nu bag mâna în foc că asta e miza, dar sunt sigur că retragerea lui Negoiță s-a negociat între Ponta și Dragnea și nu prea văd care ar fi putut fi alta. Acum, dacă eu îl cunosc bine pe Dragnea, cred că îl va păcăli totuși pe Ponta, iar guvernul acestuia va pica. Poate nu la moțiune, dar cândva după aceea.

La fel ca Adrian Năstase, Liviu Dragnea este el însuși pe margine, simte pericolele și le elimină ferm, fără scrupule. Sigur, e posibil să fi vrut să pedepsească gestul lui Negoiță nu pentru că simțea neapărat un pericol ci doar pentru a-i întoarce în nas obrăznicia și pentru a-și satisface propria vanitate. Deși calculat, Dragnea este un tip vanitos. Și răzbunător. Ponta însă și-a jucat ultima carte. Să vedem cât de bine. Amânată după prezidențialele de anul trecut, noaptea cuțitelor lungi din PSD abia acum a început", se arată pe biziday.ro.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ