Guvernul Orban tranșează soarta Secției Speciale

Friday, 06 December 2019, 12:30 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministerul Justiției cere Guvernului să tranșeze soarta Secție Speciale. Cătălin Predoiu propune fie desființarea, fie regândirea modului de funcționare a instituției. Ministrul cere ca  ambele soluții să fie discutate în comisiile parlamentare. Secția Specială a fost considerată de Comisia de la Veneția  "un instrument de presiune politică". Guvernul Orban a anunțat că este pregătit să își asume răspunderea în Parlament pentru modificarea legilor justiției.

În memorandumul care ajunge pe masa Guvernului, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, propune desființarea SIIJ ori, după caz, regândirea radicală a modului de funcționare și organizare a acesteia.

Predoiu susține că deși constituirea unei astfel de secții este un demers care, în sine, a fost consemnat ca fiind constituțional, parametrii în care aceasta își desfășoară activitatea se impune a fi reevaluați.

Ministrul Justiției cere ca  aceste două soluții să fie dezbătute în Comisiile de specialitate ale Parlamententului, și tot în aceste foruri să se ia decizia finală.

Cătălin Predoiu reamintește în memorandului transmis Guvernului  că înființarea acestei secții a fost un demers criticat de instituțiile europene.

Comisia de la Veneția a atras atenția decidenților de la București că Secția specială  va fi un instrument de intimidare și presiune la adresa judecătorilor și procurorilor.

Criticii au apărut și în Raportul MCV, unde Secția specială a fost privită ca un instrument de presiune politică.

Tot in Raportul MCV, oficialii europeni susțin că au existat mai multe situații în care Secția specială a intervenit pentru a schimba cursul anchetelor penale și a inițiat  anchete împotriva judecătorilor și a procurorilor care s-au opus modificărilor actuale ale sistemului judiciar.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-06 12:41:24
Agentul Petrov

Orice comisie peste comisie este doar o chestie de aburit fasolea si de ascuns realitatea !

2019-12-06 13:27:11
Lasat abuzurile procurorilor ,bre,de asta stă țara acum ,când demolăm tot si tăiem tot ,chair si pensiile securistilor si magistratlor.

Dar e simplu copii,pui sef un PNL-ist si asiguri legalitatea,constituționalitatea si conformitatea cu gândirea Comisiei de la Veneția ,cu sediul la Bruxelles.Dar ,apropo,dle ministru ,in procuratură se comit abuzuri si infracțiuni ?Răspunsul :„Nu stiu și nici nu mă interesează ”.Mai si construiti ceva ,nu tot demolati ,ca dl Dragnea nu mai poate comanda SIIM si nici pe Coderina.,cum a făcut cu propriul dosar ,instrumentat de..De cine ,bre,că stiți ?Si pentru ce ?Si acum SIIM vrea ca cineva să răspundă ?La ce ,la telefon sau la hăulită ?

2019-12-06 17:48:19
E simplu pentru ciordeii analfabeti rosii !!!

Dar cine platesti toate comitziile si comisioanele !? Tot poporanul !!! Romania are gramezi de incompetenti si inutili care dubleaza structurile care muncesc si care sifoneaza salarii si pensii degeaba fara nici un rezultat care sa le justifice existenta - gen - curtea de conturi, colegiul medicilor, diverse “sectii”, inspectorate scolare, militii locale, zeci de mii de bagatori de seama unde dorm pe multi bani slugile polifricienilor ... si zeci de mii de copii nu au ce minca si nu se pot duce la scoala ...

2019-12-06 17:51:44
Creati locuri de munca, stimulati industria si economia !!!

Nu mai aruncati banii pe tramvaie si autobuze turcesti si nu mai creati pistuti de taietori de frunza si de slugi politice !!! Procurorii ciordeilor sa iasa sa prinda pedofilii , proxenetii si traficantii de fete si femei nu sa si-o soooga unii altora prin birouri !!!

Alte articole din: Ultimele Stiri