Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul Dezvoltării vine cu precizări despre protocolul semnat cu SRI, în mandatul lui Dragnea

Thursday, 19 July 2018, 21:43 Sursă: REALITATEA.NET

Minuisterul a transmis precizările într-un comunica de presă transmis marți:

„În urma apariţiei în presă a unor informaţii referitoare la protocoalele încheiate între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Serviciul Român de Informaţii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice face următoarele precizări:

În anul 2007, a fost semnat un protocol de cooperare între Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Integrării Europene în problematica prevenirii şi combaterii terorismului, revizuit în anul 2008. În anul 2012, ministrul de la acea dată, Eduard Hellvig, a semnat un Protocol de cooperare între Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului privind crearea cadrului tematic necesar schimbului de informaţii prin intermediul Sistemului Informatic Integrat, protocol revizuit în anul 2014 şi aplicat până în prezent”, se arată în comunicatul de presă transmis joi de MDRAP și citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, emitentul documentelor a fost Serviciul Român de Informaţii.

„Aceste protocoale au ca obiect problematica prevenirii şi combaterii terorismului şi a atacurilor cibernetice. Menţionăm că emitentul acestor documente este Serviciul Român de Informaţii, iar documentele se află sub incidenţa Legii nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, a HG nr. 585/2002 pentru aprobarea standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România şi a HG nr. 781/2002 privind protecţia informaţiilor secrete de serviciu, neputând fi difuzate în copie sau în format electronic”, a precizat MDRAP.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ