Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Radu Mazăre a rămas fără Portul Constanţa: "Eu am renunţat. Nu mai vreau nici portul, nici nimic"

Tuesday, 27 January 2015, 20:08 Sursă: REALITATEA.NET

Forul de conducere a companiei a consemnat, astfel, oficial, revenirea pachetului de 20% din acţiunile Portului Constanţa, deţinut de Consiliul Local Constanţa, la Ministerul Transporturilor. 

„Portul nu mă mai interesează. Eu am renunţat. Nu mai vreau nici portul, nici nimic, numai să mă lase în pace“, a declarat Radu Mazăre, urmărit penal de DNA.

Decizia a fost luată după ce Curtea Constituţională a României a stabilit, la sesizarea Avocatului Poporului, că organismul Consiliul Local Constanţa este acţionar ilegal, neavând calitatea de a deţine patrimoniu. Astfel, invocând acest viciu de formă, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, la propunerea senatorului PDL de Constanţa, Christian Gigi Chiru, a reuşit să convingă judecătorii CCR că hotărârea este lovită de nulitate.

Pachetul de 20% din acţiunile Portului Constanţa, aflat în topul profitabilităţii companiilor de stat, a fost astfel returnat oficial, la 23 ianuarie, Ministerului Transporturilor.  Prin această decizie, Consiliul Local Constanţa pierde aproximativ 2,5 milioane de euro, pe care le încasa anual din acţiunile APMC.

Structura acţionariatului Companiei Naţionale a Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa va fi următoarea: Ministerul Transporturilor - 80%, iar Fondul Proprietatea - 20%.

Mai multe pe Adevărul.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ