Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Maia Sandu, la București: ”Timpul va arăta cât de durabil e parteneriatul cu PSRM”

Tuesday, 02 July 2019, 09:55 Sursă: REALITATEA.NET

Maia Sandu a declarat la București că deocamdată, coaliția cu socialiștii pro-ruși de la Chișinău funcționează și a subliniat că aceasta era necesară pentru înlăturarea regimului oligarhic. 

Întrebată de ziariști ce garanții are că acest acord politic cu PSRM va funcționa, Maia Sandu a spus că ”Timpul va arăta cât de durabil e parteneriatul cu PSRM”.

Premierul de la Chișinău a mai arătat că ”pentru moment, ambele părți își respectă obligațiile”.

Șefa guvernului moldovean a subliniat că noua coaliție de la Chișinău are nevoie de sprijinul României

Iohannis, alături de Maia Sandu: România susține deblocarea asistenței financiare UE pentru Chișinău

”Avem mare nevoie de sprijinul României, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, ci și un fundament istoric, cultural și valoric comun. Din păcate, moștenirea regimului oligarhic din Republica Moldova este foarte grea pentru cetățenii noștri. Aceștia au distrus economia țării, au transformat instituțiile statului în afaceri personale și au izolat Republica Moldova pe plan internațional”, a spus Sandu.

Premierul moldovean a admis că integrarea europeană este un proces delicat.

”De multe ori puterea s-a declarat pro-aderare, dar acțiunile au fost contrare. Acum este important să recâștigăm încrederea instituțiilor europene. Ne dorim ca nivelul de trai al cetățenilor și guvernarea să fie la nivelul țărilor din Uniunea Europeană", a declarat Sandu.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ