Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Varga, despre traficul de influență, insinuat de Ponta: Sper să aibă decența să își ceară scuze

Thursday, 21 May 2015, 20:39 Sursă: REALITATEA.NET

"Este o dovadă foarte clară că domnul premier Victor Ponta aruncă cuvintele în spațiul public fără să aibă niciun fel de responsabilitate asupra lor. Eu sper să aibă decența să își ceară scuze. A dorit să ne infirme starea din silvicultura românească, pentru că altfel ar fi rămas consecvent și ar fi votat Codul Silvic pe care l-a semnat în calitate de prim-ministru. Între timp, a venit cu acele măsuri  care nu mai luptă împotriva corupților și tăierilor ilegale și le-a semnat n calitare de deputat. Aceste dezinformări și atacuri la persoana mea s-au datorat și faptului că am fost un om incomod și singurul ministru care m-am luptat împotriva proiectului Roșia Montană", a declarat Lucia Varga.

Întrebată dacă va lua vreo măsură împotriva premierului, Lucia Varga a precizat:

"Nu, aștept doar scuze. Mi-e greu să cred că va avea puterea să iasă în spațiul public să-și ceară scuze".

Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că Lucia Varga este deputatul PNL care a promovat în Parlament interesele firmei Schweighofer pentru Codul Silvic. Ponta a ţinut să precizeze că nu întâlnirile cu firma sunt anormale, ci susţinerea unor interese private.

"Și președintele, și eu, și Parlamentul putem să colaborăm ca să oprim un fenomen care există de mulți ani în România și anume fenomenul despăduririlor ilegale și al acestei piețe ilegale. Am avut niște acuzații pe care mi le mențin la adresa unei doamne deputat fost ministru de la PNL, care s-a întâlnit cu Schweighofer și promovează în Parlament interesele unei firme private și susțin în continuare acest lucru și am și date în acest sens și le are toată lumea, deja sunt publice. PNL și PDL în loc să se gândească la binele țării se gândesc la binele unor companii private. Asta am spus, nimic altceva, și nici nu-mi schimb poziția, în sensul că miercuri votăm pentru Codul Silvic, în sensul în care astăzi va fi pus pe site ca miercuri să adoptăm ordonanța care interzice exportul de buștean, în sensul în care întărim Garda de Mediu, Jandarmeria Montană și toți cei care au atribuții de combatere, măsuri concrete prin care facem ceva. Că trebuia să facem mai demult, că de ce, uite facem acum. Trebuie să avem condamnări pentru cei care taie ilegal și trafichează ilegal lemn, dacă participăm toți la acest efort, o să avem rezultate", declara Victor Ponta.

Deși reacția președintelui Klaus Iohannis nu a întârziat să apară, declarând, luni, într-o conferintă de presă, că nu acceptă aluziile premierului Victor Ponta, pe tema Codului Silvic, potrivit cărora "s-ar face trafic de influență la Președinție", joi seară, a afirmat că a primit un răspuns de la SRI, privind posibilul trafic de influență pe Codul Silvic, insinuat de Victor Ponta, precizând că nu există vreo dovadă a acestui fapt, așa cum a susținut premierul. Șeful statului a mai completat că nu îl va da în judecată.

"Da, am primit. Răspunsul e foarte simplu: nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influenţă în chestiunea Codului Silvic. Cred că cei care au avut de tras învăţăminte, au tras. Asta e speranța mea. Nu îl voi acţiona în instanţă pe cei care au făcut declaraţiile, dat fiind că, între timp, într-un fel, şi-a cerut scuze”, a spus Klaus Iohannis.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ