Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

LOVITURĂ pentru aparatul de PROPAGANDĂ a lui PONTA. Ce se ascunde în spatele FOTOGRAFIEI cu OBAMA

Monday, 29 September 2014, 13:43 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Victor Ponta apostat pe pagina sa de facebook o poză de protocol făcută înaintea unui dineu oficial oferit de preşedintele SUA celor 120 de şefi de state şi guvern participanţi la Adunarea Generală ONU.

Presa română a preluat poza şi a făcut o ştire care de fapt nu este ştire. Titlurile însă au sugerat o întâlnire între premierul român şi şeful Executivului american. „Victor Ponta s-a fotografiat cu Obama”, a fost titlul cel mai frecvent văzut, dar nu au lipsit şi „Ponta s-a întâlnit cu preşedintel Obama”, „Victor Ponta, alături de Barack şi Michelle Obama, la un dineu oficial”, „Poza asta va face istorie, Victor Ponta alături de cel mai important om din lume” ş.a. Foarte, foarte puţine medii de informare, mai degrabă unele site-uri personale au arătat realitatea: nu a fost nicio întâlnire între Ponta şi Obama; toţi invitaţii la dineu au fost întâmpinaţi de gazde – soţii Obama – şi toţi au făcut câte o poză similară.

 

News LK (site-ul oficial guvernamental din Sri Lanka) a publicat poza şi a dat următoarea ştire: Președintele Mahinda Rajapaksa și Prima Doamna Shiranthi Wickremasinghe Rajapaksa a participat la o recepție oferită de președintele american Barack Obama și Prima Doamna Michelle Obama, marți seara la New York City. Recepția este un eveniment anual organizat în timpul Adunării Generale a Națiunilor Unite pentru a vizita șefilor de stat și de guvern.

Președintele Rajapaksa a ajuns în New York, pe luni (22 septembrie), seara pentru a participa la mai multe evenimente care au loc în această săptămână, inclusiv Summit-ul ONU privind schimbările climatice 2014, la reuniunea anuala a Clinton Global Initiative și Sesiunea 69 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite”.

Colombo Gazette oficios din Sri Lanka a prezentat astfel evenimentul: „Președintele Mahinda Rajapaksa și Prima Doamna Shiranthi Wickremasinghe Rajapaksa a participat la o recepție oferită de președintele american Barack Obama și Prima Doamna Michelle Obama cu ocazia vizitei șefilor de stat și de guvern la New York City.

O fotografie oficială a fost făcută la recepție cu președintele Mahinda Rajapaksa și Prima Doamna Shiranthi Rajapaksa și președintele american și soția sa. Președintele Rajapaksa este în Statele Unite pentru a participa la Adunarea Generală a ONU (AGONU), și o întâlnire Commonwealth”.

După cum se poate vedea, o ştire seacă, fără înflorituri, şi cu precizarea clară a contextului. O diferenţă mare între ce s-a dat în Sri Lanka şi ce s-a dat la noi. În plus, oficioasele din Sri Lanka nu au uitat să menţioneze că poza a fost făcută de către Lawrence Jackson, fotograf oficial al Casei Albe. Ceea ce pe pagina de facebook a premierului Ponta nu există. 

 

 Mai multe pe cotidianul.ro 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ