Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles. Ce are pe agendă

Wednesday, 11 December 2019, 16:12 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 12-13 decembrie a.c., la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei, informează Administrația Prezidențială.

Subiectele aflate pe agenda de discuții a reuniunii Consiliului European se referă, în principal, la viitorul buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, combaterea schimbărilor climatice, precum și relațiile externe ale Uniunii Europene. Președintele Klaus Iohannis va participa, de asemenea, la Summitul Euro în format extins, precum și la reuniunea Consiliului European - articolul 50, care va avea loc în contextul rezultatelor alegerilor anticipate din Marea Britanie.

În ceea ce privește bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, Președintele României va pleda pentru un buget ambițios care să asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor.

Președintele Klaus Iohannis va susține menținerea unor alocări semnificative pentru Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, două politici comunitare esențiale datorită contribuției lor semnificative la sporirea investițiilor europene și continuarea procesului de convergență la nivel european.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-11 19:17:16
Paine si circ in Romanica

Cum adica ce are pe agenda? Agenda e goala, o primeste plina la intoarcere stati fara grija. Prea putini oameni mai cred in baliverna "lucrului bine facut" in Romania.

Alte articole din: Ultimele Stiri