Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, mesaj de ultima oră, pentru toţi românii

Wednesday, 29 July 2015, 10:06 Sursă: REALITATEA.NET

"Imnul Național este parte a expresiei noastre naționale, simbol al legăturii cu trecutul și cu valorile noastre fundamentale. În urmă cu 167 de ani, la 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea, un grup de tineri entuziaşti intonau poemul patriotic „Un răsunet” al lui Andrei Mureşanu, transformându-l în „Deşteaptă-te, române!” - imnul Revoluţiei Paşoptiste. Acesta a devenit un reper istoric și moral prin îndemnul adresat românilor de a rămâne mereu implicați și conștienți de rolul pe care îl au în păstrarea demnităţii naţionale şi solidarităţii civice.

Simbolistica Imnului Național face trimitere nu doar la valori naționale, ci și la valorile europene, de care România este profund atașată. „Deşteaptă-te, române!” vorbește despre fraternitate, unitate, dar și despre libertate și curaj.

Ziua Imnului Național este şi trebuie să rămână unul dintre momentele pe care le celebrăm cu solemnitate, o sărbătoare a spiritului poporului român, a tuturor cetățenilor, indiferent unde se află – între granițele țării sau peste hotare.

Intonarea Imnului Naţional trezeşte în fiecare dintre noi un sentiment de mândrie, de atașament și devotament faţă de România, de solidaritate şi unitate naţională. „Deşteaptă-te, române!” face apel la identitatea noastră și la valorile care ne fac mai puternici în Europa și în lume.” se arată într-un comunicat al Adminitraţiei Prezidenţiale.


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ